Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

          Από την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολογική περίοδο του έτους 2018. Με εγκύκλιο της υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ενημερώνονται οι φορείς για τα επιμέρους χρονικά διαστήματα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη διενέργεια της διαδικασίας, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.
      Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τις 14 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου, οι οικείες διευθύνσεις διοικητικού / Προσωπικού θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης.
      Από τις 15 Απριλίου ο κάθε αξιολογούμενος - υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας - συμπληρώνει τα στοιχεία της Έκθεσης Αξιολόγησης που τον αφορούν και υποβάλλει την έκθεση αξιολόγησης, το αργότερο μέχρι τις 3 Μαΐου.
      Από τις 6 Μαΐου, κάθε χρήστης της εφαρμογής που έχει οριστεί ως Αξιολογητής Α', θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος και αφού λάβει υπόψη τις τυχόν απόψεις-αντιρρήσεις του αξιολογούμενου, να συμπληρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στην υποβολή της Έκθεσης Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου.
      Τέλος, από τις 10 Ιουνίου, ο Αξιολογητής Β', θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος και να υποβάλει την Έκθεση Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τους αξιολογητές που τυχόν χάσουν αυτή την ιδιότητα πριν από τις 30 Ιουνίου, λόγω μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: