Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, στην Ι.Π. Μεσολογγίου ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, στον Πύργο ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος και στα Καλάβρυτα ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

Που θα βρίσκονται Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις της Πάτρας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στο Αγρίνιο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στον Πύργο.
Στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:
  • Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας και η Βοηθός Περιφερειάρχη - Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου στο Αίγιο.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη - Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρύφων Φωτόπουλος στην Πάτρα.
  • Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπυρίδων Καπράλος και Θεόδωρος Νασιώτης στα Καλάβρυτα.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στη Δυτική Αχαΐα.
  • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος στον Ερύμανθο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Πάτρα

Δευτέρα 25 Μαρτίου
  • 7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.
  • 8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.
  • 9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Γεωργίου, τερματισμός στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.μ Απονομή επάθλων).
  • 11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. (Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30 π.μ). Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.
  • 12 μ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.
  • 6.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: