Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στη ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, για το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΟΣ με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

   Στις 26/4/18, ως γνωστόν, ήλθε ο Νέος οργανισμός του Νοσοκομείου μας, αυτός που είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την 12/4/18.
        Αυτός ο οργανισμός ήλθε πιο γρήγορα έναντι άλλων, κατ εξαίρεση, προκειμένου να καλύψουν την αστοχία τους με την μεταφορά του ΝΝΘώρακος, μια μεταφορά που είχε γινει ένα χρόνο πριν, χωρίς την παράλληλη κατάργηση του και την ενιαιοποίησή του.
Δυστυχώς όμως
      Παίρνοντας αυτόν τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ στα χέρια μας, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τις οποίες επισπεύθηκε η δημοσίευση του και κατ΄ επέκταση η αποστολή του.
      Καταργούσε μεν στο τελευταίο άρθρο του, τους ενοποιημένους οργανισμούς, αλλά με το πρώτο άρθρο του διατηρούσε και τα δύο Νοσοκομεία, τον Αγ Ανδρέα και το Ν.ΝΘώρακος.
                         Δώρον αδωρον λοιπόν η όλη διαδικασία.
      Από τότε λοιπόν, αρχίζει ο Γολγοθάς της διόρθωσης του, δεδομένου ότι αυτό το λάθος μας άφησε:
- κατ αρχήν χωρίς οργανισμό
- Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, με τις γνωστές επιπτώσεις.
- Χωρίς υπηρεσιακό.
- και γενικά στον αέρα ως Εργαζόμενους και στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ως Νοσοκομείο.
      Από τότε λοιπόν και μέχρι σήμερα, για 11 ολόκληρους μήνες, προσπαθούσαμε σε καθημερινή βάση, με επιστολές-διάφορες επαφές και παρεμβάσεις, με πανό και κινητοποιήσεις και σαφώς πάμπολλα δελτία τύπου, να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα της διόρθωσης του λάθους, που το θεωρούσαμε ίσως και εσκεμμένο, δεδομένου ότι δεν το χωρούσε ανθρώπινος νους όλο αυτό που γινόταν, προκειμένου να κρατηθεί στην έμμισθη θέση η Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος, που παρέμενε, που αμειβόταν χωρίς να κάνει τίποτα, χωρίς κανένα αντικείμενο και χωρίς καμμία δικαιοδοσία. Απλά αυτή και η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, μαζί με τον Διοικητή αποτελούσαν ουσιαστικά την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την κομματική παραδιοικηση που λέγαμε εμείς, δεδομένου ότι έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να ρωτάνε κανέναν, ούτε Νομικό Σύμβουλο, ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που στην πλειοψηφία τους ήταν και είναι παραγκωνισμένοι.
      Διοικούσαν με τρομερά λάθη και αστοχίες, με παρατυπίες, με χαριστικές πληρωμές, με καρατομήσεις και παραγκωνισμούς, με απρεπέσταστη συμπεριφορά και μπούλινκ προς τους Εργαζόμενους.
             Φέρνοντας έτσι σε ένα πολύ καλά οργανωμένο Νοσοκομείο 
                                  έναν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
     Μετά απ' όλα αυτά, την 21/2/19, μετά από μια μικρή αναβολή, μιας εβδομάδας, λόγω της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση, ήλθε στη Βουλή, σε ξένο προς το αντικείμενο, νομοσχέδιο, η πολυαναμενόμενη διάταξη "διόρθωσης του λάθους".
      Μια τροποποίηση που με έγγραφα μας και Δελτία τύπου, λέγαμε ότι είναι στην λάθος κατεύθυνση. 
         Αλλά αυτοί τίποτε..
Και επειδή γνωρίζαμε ότι για να γίνει σωστή δουλειά θα έπρεπε να αποσυρθεί η σχετική διάταξη, ζητούσαμε την απόσυρση της και στη θέση της να έλθει μια άλλη σωστά διατυπωμένη, που να έλυνε ουσιαστικά και  οριστικά το προβλημα.
Δυστυχώς όμως
                            Απευθυνόμασταν σε ώτα μη ακουόντων
Τότε  ήταν που 
        Ο Διοικητής πήρε τρεις εργαζόμενους του ΝΝΘώρακος και επισκέφθηκε το υπουργείο υγείας, δεν απευθύνθηκε στο σύνολον των φορέων του Νοσοκομείο, ούτε σε εμάς που γνωρίζαμε και είχαμε αναδείξει το πρόβλημα.
        Μόνος του λοιπόν με τους προαναφερόμενους, ανέβηκαν στο Υπουργείο Και επιστρέφοντας, ευχαρής ανακοίνωσε ότι έλυσε το πρόβλημα, το οποίο όπως χαρακτηριστικά έλεγε ευτυχώς που το πρόλαβε.
          Μάταια όμως... Γιατί.......  παρ όλα αυτά
   Η διάταξη μπήκε στη Βουλή και ψηφίστηκε όπως αρχικά είχε διατυπωθεί, με μια διαφορά, μια αλλαγή:
- όχι στην σχετική διάταξη, που ζητούσαμε, η οποία όπως σας προαναφερουμε δεν μπορούσε να διορθωθεί.
- αλλά στην έκθεση του λογιστηρίου του κράτους, όπου σβήστηκε η λέξη "καταργημένο" , που θεωρούσε καταργημένο το ΝΝΘώρακος, μια λέξη που αν πήγαινε ως είχε θα έπρεπε να επιστραφούν τα χρήματα που εισέπρατταν οι προϊστάμενοι και ιδιαιτέρως η Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρσκις. Αυτή  ήταν η συμβολή του Σερεμέτη, που δήλωνε ικανοποιημένος. Πιθανά να ενοιωθε πραγματικά ικανοποιημένος, γιατί εμείς δεν ξέρουμε αν ήταν αυτός ο αυτοσκοπός της επίσκεψης του στο Υπουργείο, η δεν κατάλαβε τι συζήτησαν και τι συμφώνησαν, μιας και δουλεύονται πλέον και μεταξύ τους.
      Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη, επιδιώξαμε συναντήσεις με 6η Υ.Πε και Διοικητή Αγ. Ανδρέα, δεδομένου ότι πλέον δεν έχει μείνει κανένας άλλος από την Διοίκηση, η οποία έγινε στην 6η Υ.Πε, παρουσία του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε του κου Κωστακιώτη και του κου Σερεμετη, όπου τους θέσαμε το νέο πρόβλημα που υπήρξε, τη " διόρθωση του λάθους με ένα νεο λάθος και μάλιστα σοβαρό", τη σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει μέχρι και σήμερα, μια παράλειψη τους, ουσιαστική ένεκα της οποίας είναι στον αέρα όλοι οι Εργαζόμενοι και οι Ιατροί του Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘώρακος, δεδομένου ότι
     "Δεν υπάρχει πουθενά διάταξη-αναφορά της μεταφοράς του προσωπικού και των ιατρών στον νέο οργανισμό, στο νέο ΝΠΔΔ με τον τίτλο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ".
      Αυτο έγινε κατανοητό από όλους τους παρεβρισκόμενους στην προαναφερόμενη συνάντηση, στην Υ.Πε. Από τον υποδιοικητή τον Κον Κωστακιωτη που έκανε και σχετική συνάντηση με το υπουργείο, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου πού μας ζήτησε να του δώσουμε το σχετικό τροποποιητικό κείμενο για να το προωθήσει κι αυτός στο υπουργείο.
       Παρ όλα αυτά έχοντας περάσει ήδη ένας και πλέον μήνας, βλέπουμε το υπουργείο " περί άλλων να τυρβάζει". Οχι μόνον να μην επιλύει το πρόβλημα, αλλά απεναντίας να δίνει εντολή κατάταξης του προσωπικού ως έχει, με παράτυπες διαδικασίες, καθαρά και μόνον για να μην αυτογελιοποιηθουν με τα καμώματα τους, τις αστοχίες τους και την ανικανότητα τους.  Παρατυπίες που πρόθυμα εκτελεί ο Διοικητής αλλά και οι υπηρεσίες μετά από προφορική εντολή του.
       Επιχειρούν την ένταξη μας στο νέο οργανισμό με παράτυπες διαδικασίες, με διαδικασίες όπου φέρουν τεράστιες ευθύνες, Διοικητικές αλλά και ποινικές, τόσο ο Διοικητής που άλλα λέει κι άλλα πράττει, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που τυφλά εκτελούν τις προφορικές και μη σύννομες εντολές του Διοικητή, παρά την υποχρέωση που έχουν να τηρούν και να εφαρμόζουν τους Νόμους.
     Ο Διοικητής διακαώς κόπτεται για τις προαναφερόμενες διαδικασίες, γιατί θέλει:
    - από την μια να καλύψει τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας, για να πάρει το πράσινο φως της παραμονής του, αν και εμείς ζητάμε την άμεση αποπομπή του.
    - και από την άλλη για να προχωρήσει, με αφορμή αυτά, σε νέες καρατομήσεις Εργαζομένων, στις θέσεις ευθυνης, για να προωθήσει δικά του άτομα, όπως τους το έχει δεσμευτεί, καρστομώντας παράλληλα άλλους μη αρεστούς, που τους βλέπει με εμπάθεια κόμπλεξ και κακία.
      Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς προχωράμε σε νέα σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΒΕΛΕΥΣΗ και ΚΙΝΗΤΟΠΙΙΗΣΕΙΣ, αλλά και ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, κατά παντός υπευθύνου για αυτό το συνεχιζόμενο απαράδεκτο και προκλητικό χάλι, που μας έχει διαλύσει ως υπηρεσία, για την σοβαρή παράβαση καθήκοντος που προετοιμάζονται
                                              Ο Πρόεδρος Σωματείου  "Ιπποκράτης"

                                                           Πετρόπουλος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: