Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 28/3/2019 Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ-12μμ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 8.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας.

ΠΕΜΠΤΗ 28/3/2019 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ-12μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8:30πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κας ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Συνάδελφοι,
          Η Κινητοποίησή μας που είχε εκτός των άλλων αιτημάτων και την ένταξη στα ΒΑΕ την Πέμπτη 14/3/2019, κατέληξε Σταδίου 29 όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Υπουργείου Εργασίας. Ζητήσαμε ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης για να θέσουμε το αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Συναντήσαμε κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.
       Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλεισθεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου η οποία έλλειπε στο εξωτερικό.
        Ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ.
       Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
      Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων. 
Φτάνουν τα επικοινωνιακά κόλπα.
        Πέμπτη 28/3/2019 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ. έως 12 το μεσημέρι και καλούμε όλους σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικά στελέχη σε μαζική συμμετοχή.  Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: