Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 28/3/2019, Η Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ-12μμ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 8.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο
400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας
3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα

          Επιδιώκουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου για να ζητήσουμε το αυτονόητο αίτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα!!! Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων.
      Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες.
       Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. 400 υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.
       Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: