Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρο Υγείας Δικαίων στο Τρίγωνο του Ν. Έβρου.

3 χιλιόμετρα απόσταση από Βουλγαρία – Τουρκία 

70 χιλιόμετρα μακριά από το πλησιέστερο Ελληνικό νοσοκομείο (Διδυμότειχο)
     Μαραζώνει. Κινδυνεύουν οι κάτοικοι από έλλειψη γιατρών και έλλειψη ασθενοφόρων μεταφέρονται οι ασθενείς σε καρότσες αγροτικών 
Ελλείψεις γιατρών χωρίς ΕΚΑΒ πολλά τραγικά περιστατικά
     Το Υπουργείο Υγείας προσέλαβε καθαρίστρια για να καθορίζει 700 τετραγωνικά να πλένει και να σιδερώνει τον ιματισμό 14 ώρες εβδομαδιαίως με 289 ευρώ το μήνα!!!
Δείτε τη σύμβαση
      Πολλές είναι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων κατά της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του κέντρου υγείας Δικαίων στο ακριτικό Τρίγωνο του Ν. Έβρου στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία. Τελευταία 8 Μάρτη 2019.
      Επιτακτικά ζητούν να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο προσωπικό και να λειτουργήσει ο Σταθμός ΕΚΑΒ στα Δίκαια
     Η παροχή υπηρεσιών Υγείας στην ακριτική περιοχή του Τριγώνου Ν. Έβρου είναι κορυφαίο εθνικό ζήτημα, αποτελεί ντροπή των Κυβερνώντων να εξαναγκάζονται οι πολίτες να αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Βουλγαρία και στην Τουρκία που απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα!
     Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων υπηρετούν 3 γιατροί, ένας Παθολόγος και 2 Γενικής Ιατρικής. Δεν υπάρχει Χειρουργός, Οδοντίατρος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος. Πραγματοποιούνται αιμοληψίες στο Κ.Υ. και κατόπιν οι ασθενείς επισκέπτονται με το δείγμα του αίματος το ακριβώς απέναντι ΙΔΙΩΤΙΚΟ Μικροβιολογικό Εργαστήριο!!! Ο Παιδίατρος εξετάζει στο Κέντρο Υγείας 4 φορές το μήνα!!
      Δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων! Δύο ασθενοφόρα, τα οποία προμηθεύτηκαν με πρωτοβουλία των εργαζομένων, παραμένουν σε ακινησία. Ο κοντινότερος σταθμός ΕΚΑΒ βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων! Οι ασθενείς που χρήζουν διακομιδής στο Νοσοκομείο, καθώς το κοντινότερο του Διδυμοτείχου απέχει 70 χιλιόμετρα, περιμένουν 2 και 3 ώρες!
    Δεν υπάρχει κάλυψη από Τεχνικό προσωπικό. Χρέη Ηλεκτρολόγου, Υδραυλικού, Κηπουρού, Ελαιοχρωματιστή ασκούν οι Νοσηλευτές!
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χαλασμένος αυτοματισμός, εδώ και αρκετό καιρό, της γεννήτριας. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο υπεύθυνος Νοσηλευτής είναι υποχρεωμένος, σε συνθήκες υψηλής τάσης, να θέσει ο ίδιος σε λειτουργία την γεννήτρια!
     Τα υλικά καθαριότητας και το επιδεσμικό υλικό, εξαιτίας της σύμβασης που η Υγειονομική Περιφέρεια έχει συνάψει, παραδίδονται στο ΠΕΔΥ Καβάλας. Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Δικαίων, με δικό τους αυτοκίνητο, να τα παραλάβουν, διανύοντας απόσταση 300 χιλιομέτρων! Το χαρτί του εκτυπωτή παραδίδεται και το παραλαμβάνουν από το ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης! Ο ίδιος αγώνας δρόμου για τους εργαζόμενους και με τις οβίδες οξυγόνου! Υπήρξε περιστατικό παρ' ολίγον σύλληψης του υπευθύνου Νοσηλευτή όταν κλιμάκιο ΣΔΟΕ και Αστυνομίας διεξήγαγε έλεγχο και τον βρήκε να μεταφέρει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο υγειονομικό υλικό στο Κέντρο Υγείας!
    Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αναλγησίας της Κυβέρνησης ''Πρώτη φορά Αριστερά", του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, είναι η υπάλληλος καθαριότητας στο Κέντρο Υγείας. Με σύμβαση που προβλέπει 14 ώρες εργασίας εβδομαδιαία και αμοιβή 289 ευρώ το μήνα, είναι επιφορτισμένη για την καθαριότητα του Κέντρου Υγείας 700 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και του πλυσίματος, ραψίματος και σιδερώματος του ιματισμού!
      Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων υπάγονται διοικητικά και το Πολυδύναμο ιατρείο Κυπρίνου με 4 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα, το Αγροτικό ιατρείο Σπηλαίων με 4 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα, το Αγροτικό ιατρείο Πετρωτών με 2 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα και το Αγροτικό ιατρείο Ορμενίου με 3 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα. Έχουν όλα αφεθεί στην τύχη τους. Ο υπεύθυνος Νοσηλευτής του Κέντρου Υγείας, με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία, τα επισκέπτεται για να προμηθεύει με φάρμακα πρώτων βοηθειών, οξυγόνο, υγειονομικό υλικό.
Αυτή την αντιμετώπιση έχουν οι ακρίτες της χώρας μας!
      Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων για τους κατοίκους του Τριγώνου.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
ΑρχείαΔελτίο ΤύπουΣύμβαση Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: