Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ.

         Κατά την πρόσφατη Στάση Εργασίας και τη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για πρώτη φορά χωρίς να έχουμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ, έγινε συνάντηση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο.

Τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της οριστικής επίλυσης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του, της χορήγηση των Επιδομάτων άδειας και εορτών αναδρομικά και στο μισθό χωρίς περικοπές, της χορήγηση της διαφοράς του Επιδόματος ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, της χρηματοδότησης του συστήματος και των προσλήψεων Προσωπικού, της επαναφοράς του προληπτικού ελέγχου κλπ.
Ο Υπουργός Οικονομικών σε κάποια ζητήματα δεν πήρε θέση και σε κάποια άλλα έδωσε απαντήσεις σαν τους «χρησμούς της Πυθίας». Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ μας πρότεινε αντί να ζητάμε την μείωση των ετών συνταξιοδότησης, θα έπρεπε να ζητάμε τα τελευταία χρόνια του υπηρεσιακού βίου οι Νοσηλευτές να μετακινούνται στα γραφεία!!! Τι να σχολιάσει κανείς εδώ…..
Καμία δέσμευση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Η ολιγόμηνη παράταση της καταβολής του και η συνέχιση λειτουργίας της Επιτροπής, μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο κος Τσακαλώτος απέκλεισε  την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων που του τέθηκαν. Για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών, είπε ότι είναι Μνημονιακή δέσμευση η κατάργησή του, θα δώσουν μία μικρή παράταση  αλλά θα καταργηθεί.
Ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στις αγορές και την επίτευξη των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ως εκ τούτου, εάν αναγκασθούν από τα δικαστήρια να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.
Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση βαθιά προσηλωμένη στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σπρώχνει όλα τα θέματα που θέτουμε για μετά τις εκλογές με προφανή σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος.
Έτσι λοιπόν Συνεχίζουμε τον αγώνα.

Με την ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, την 24ωρη  Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 14/3/2019, στην οποία και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.
       Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα παραβρεθεί στην σχετική Συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 9.30 πμ. στην Πλατεία Μαβίλη και στη ΠΟΡΕΙΑ που θα ακολουθήσει πρός στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με την Υπουργό κα. Έφη Αχτσιόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: