Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση εκπροσώπησης τριτοβάθμιων οργανώσεων από το ΚΕΣΥ

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντιδημοκρατική πρακτική και αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
       Στο Ν. 4600/9-3-2019 για ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου τους μεταξύ των άλλων τροποποίησαν το Ν. 1278/1982 που αφορά τη σύνθεση του Κ.Ε.Σ.Υ. (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας). Καταργούν στο νέο νόμο την επί 37 χρόνια εκπροσώπηση των 2 τριτοβάθμιων οργανώσεων της χώρας ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ: Πέραν του ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις  εκπροσωπούν τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας στο ανώτατο επίπεδο, η συμμετοχή μας ήταν ουσιαστική καθώς το ΚΕΣΥ ως συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου, είχε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και προτάσεις από καταξιωμένα στελέχη του χώρου της Υγείας που προτείνοντο από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις.
      Φαίνεται ότι οι δύο τέως συνδικαλιστές Υπουργοί και ο Γενικός Γραμματέας δεν ενδιαφέρονται για την επάρκεια των εκπροσώπων, με ανεξάρτητες γνώμες, αλλά για την κομματική άλωση ενός ακόμα θεσμού που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
    Η καθεστωτική αντίληψη αυτής της κυβέρνησης είχε αποκαλυφθεί προ τριετίας από την απάντηση της Υπουργού Τύπου στην ερώτηση εάν στο διάλογο για το Ασφαλιστικό (Νόμος Κατρούγκαλου) είχαν κληθεί να συμμετάσχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
     Η απάντηση ήταν εκκωφαντική και αποκαλυπτική ταυτόχρονα: «Μα αυτοί δεν συμφωνούν μαζί μας.»
Αιδώς Αργείοι!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: