Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Αύξηση άδειας ασθενείας τέκνων - Και οι ΙΔΑΧ στην κινητικότητα

        Με Τροπολογία (επισυνάπτεται), που κατατέθηκε στο ν/σ του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» αυξάνονται οι ημέρες άδειας, λόγω ασθενείας τέκνων, για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους υπαλλήλους, καθώς και για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς.
Ειδικότερα,
  • Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι θα παίρνουν 7 εργάσιμες ημέρες, αντί για 5 που ισχύει σήμερα,
  • Οι μονογενείς θα παίρνουν 8 εργάσιμες ημέρες, αντί για 6 και
  • Οι πολύτεκνοι 10, αντί για 5  που ισχύει, επίσης, σήμερα.
      Επίσης, με δεύτερη Tροπολογία (επισυνάπτεται), που κατατέθηκε χθες στο ίδιο νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εκτός των μονίμων, και οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
       Η κάλυψη αφορά μόνιμες προκηρυσσόμενες θέσεις και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
       Οι υπάλληλοι αυτοί, επίσης, δύνανται να επιλεγούν υπό δύο προϋποθέσεις: α) για την προκηρυσσόμενη θέση δεν υποβληθούν αιτήσεις από μονίμους υπαλλήλους ή οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπέβαλαν αίτηση δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και β) κριθούν κατάλληλοι για την προκηρυσσόμενη θέση από το αρμόδιο τριμελές όργανο αξιολόγησης.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ | Προβολή/κατέβασμα
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ | Προβολή/κατέβασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: