Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Πτώση ασανσέρ και τραυματισμός γιατρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

       Άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου από πτώση ασανσέρ σε Νοσοκομείο έρχεται να καταδείξει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, ΑΡΤΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ κα).
     Την Παρασκευή 15/3/2019 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Αθηνών, γιατρός ο οποίος μετέφερε με το ασανσέρ φορείο για να χειρουργηθεί επείγον περιστατικό, ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ υποχώρησε η καμπίνα και βρέθηκε η οροφή της να έχει καταπλακώσει το πόδι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
      Ο γιατρός τον οποίο επισκεφθήκαμε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και χειρουργήθηκε, γιατί το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο δεν διαθέτει Ορθοπεδική κλινική, φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι του αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου.
     Ο ίδιος μας περιέγραψε ότι υπήρχε συντηρητής από ιδιωτική εταιρεία στο Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα συντηρούσε τα ασανσέρ. Ο ίδιος κατηγορηματικά μας είπε ότι το ασανσέρ αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αντικατασταθεί (έτος κατασκευής 2008). Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει ποιος πραγματικά ευθύνεται.
      Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες.
                                                   Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: