Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και οι ΔΡΑΣΕΙΣ του Σωματείου μας στα πλαίσια της 7ης του Απρίλη.

Αριθμ. Πρωτ:……110.                                                               ΠΡΟΣ: Μέσα Ενημέρωσης.
Πάτρα……......7.4.20.                                                                ΚΟΙΝ: Μέλη Σωματείου μας.
    ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία
    11:30πμ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ μπροστά από το Σωματείο
    12:00 μεσημέρι Παράσταση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ
    Η κατάσταση που βιώνουμε στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ δεν θα το λέγαμε ότι είναι στα καλύτερά του. Δεν ήταν και δεν είναι.
          Βρισκόμαστε εν μέσω κορονοϊού με μεγάλες αλλαγές στο Νοσοκομείο, χωρίς δυστυχώς να έχουμε καμία μα καμία ενημέρωση από τους Διοικούντες που πάνω στον πανικό τους και όχι μόνον προχώρησαν σε ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ μεταβολές, που σαφώς δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν ήταν ή δεν είναι οι πιο ενδεδειγμένες, σε ένα Νοσοκομείο που θα έπρεπε να μείνει εκτός κορονοϊού, για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες που χρίζουν την βοήθειά του και για μια σειρά άλλων προβλημάτων που σαφώς δεν έχουν εκλείψει και ταλαιπωρούνται αφάνταστα γι΄ αυτά, αναζητώντας την περίθαλψή τους ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα που σαφώς θα έπρεπε να είχε επιταχθεί για να στηρίξει το σύστημα και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.
       Οι Συνάδελφοί μας αναγκάζονται να προσφέρουν στην μάχη κατά του κορονοϊού χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα, που είναι ελλιπή και παράλληλα ανεξέλεγκτα στην δίνη της κερδοσκοπίας.
         Η μάχη της μάσκας καθημερινό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι Συνάδελφοι μας καλούνται να εργαστούν σ΄ ολόκληρη την βάρδιά τους με μια μόνον μάσκα, άντε στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιοι να έχουν και μια δεύτερη, γεγονός απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, αλλά και επικίνδυνο για όσους αναγκάζονται ή τους επιβάλλονται να εργάζονται δίπλα στα ύποπτα περιστατικά χωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας που συνεχίζουν να είναι ανύπαρκτα.
        Η διαχείριση του προσωπικού, πέραν των προαναφερόμενων, απαράδεκτη και προκλητική, δεδομένου ότι ασκόπως και χωρίς λόγο μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα, εξαντλώντας τους και με κίνδυνο διασποράς του Ιού και βεβαίως χωρίς τις σύννομες διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα προβλήματα υγείας τους  κλπ άλλα προβλήματα οικογενειακά και όχι μόνον.
                    και σαν να μην φθάνουν  όλα αυτά 
έχουμε και τις αυταρχικές  συμπεριφορές και πρακτικές πολλών, σε πολλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, που εξοργίζουν και αγανακτούν τους τούς αγχωμένους και καταπονημένους Συναδέλφους μας.
      Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση και με αφορμή την 7η του ΑΠΡΙΛΗ, την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, που η ΑΔΕΔΥ την αφιερώνει στην ΣΤΗΡΙΞΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με συμβολικές παρεμβάσεις, Συνέντευξη τύπου και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των Συναδέλφων μας, για Μέτρα Ατομικής Προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Ένταξη στα ΒΑΕ, χρηματοδότηση της Υγείας κλπ. 
      7 Απριλίου 2020 και οι «ήρωες» της Δημόσιας Υγείας, με συμβολικές αλλά ουσιαστικές στην πράξη παρεμβάσεις τους , 
Διεκδικούν: 
Την πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των Εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας με επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π). Να διασφαλίσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα τις αναγκαίες προμήθειες για όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας, έτσι ώστε να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ χωρίς Μ.Α.Π.
Πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού, νοσηλευτικού και βεβαίως Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ, σχεδιασμός και Προκήρυξη Μόνιμων Προσλήψεων που τόσο έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
Ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε πως πάγιο διαχρονικό αίτημα των Υγειονομικών και πριν την επιδημία, ήταν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία συν άλλες 1.500 κλίνες ΜΑΦ (που μπορούν να μετατραπούν άμεσα ανά πάσα στιγμή σε κλίνες ΜΕΘ). Να ανοίξουν όλα τα Δημόσια κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το απαραίτητο Μόνιμο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των κρεβατιών Μ.Ε.Θ. του Ιδιωτικού Τομέα, η οποία δεν μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης από 800€ σε 1.600€., ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ και κυρίως να τεθεί υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας η διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο Υγειονομικό Προσωπικό. 
Την ΑΜΕΣΗ ένταξη των Υγειονομικών στις Δημόσιες Δομές Υγείας στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του Διαχρονικού και Δίκαιου αιτήματός μας. 
Την ενσωμάτωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ, που θα πρέπει να αναπτυχθούν, παρά τα προβλήματα που έχουν, στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.
Την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης για καραντίνα 7 ημερών μόνον,  στους Συναδέλφους μας που θα νοσήσουν
  ζητάμε άμεσα
Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και την Υ.Πε, να μας ενημερώσουν αν γίναμε Νοσοκομείο αναφοράς η όχι.  Αν ναι, να μας προσκομίσουν αμέσως την σχετική  απόφαση του Υπουργείου που έχει και την σχετική αρμοδιότητα, αλλά και τις εγγυήσεις των σχετικών  χωροταξικών παρεμβάσεών τους για τους θαλάμους αρνητικής πίεσης και όχι μόνον, ειδάλλως να μεταφέρουν άμεσα το εν λόγο περιστατικό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που είναι το Νοσοκομείο  αναφοράς για την περιοχή μας.
          Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση
ότι δεν θα ανεχθούμε το πρόβλημα με τον κορονοϊό, να λειτουργήσει για τον εξοστρακισμό κάποιων και την εκ του πονηρού πρακτική  κάποιων άλλων που επιδιώκουν με τρικλοποδιές, που είναι ήδη υπαρκτές, το δικό τους προσωπικό όφελος, για την επόμενη ημέρα.
       ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους μας να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ σε ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ¨ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ¨, να υπερασπιστούν την Υγεία τους και τα δικαιώματά τους, ενημερώνοντας για το οτιδήποτε το Σωματείο μας, το μόνο όργανο που θα τους υπερασπιστεί.
ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ λοιπόν ΤΟ ΕΣΥ.
                ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: