Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 35ης-3ης/14.4.2021, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

     Την  Τετάρτη 14/4/21 k' ώρα 09:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:

           I.  Οι εξελίξεις στις  αποφάσεις του Δ.Σ για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ μας με Διοικητή                                     6ης  Υ.Πε    και Διοίκηση Νοσοκομείου.
II.  Η συρρίκνωση του Χειρουργικού τομέα, η υπολειτουργία των Χειρουργείων και  οι                          τελευταίες   σχετικές εξελίξεις.
          III.  Σχετικά με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ                                  την Πέμπτη 22.4.2 
           IV.  Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (12/5) και ΜΑΙΩΝ (5/5).
V.  Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021.
          VI.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.

         Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν μόνον η Τουτούνη και η Παπαμιχαήλ, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία των: Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Μπαρή Γιάννη, Πετροπούλου Κων/να,  Σταματόπουλου Ανδρέα, Λιώλη Βένη, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα και Καγκελάρη Ιωάννα, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.

     Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει και την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ,  αναφέρθηκε στα εξής: 

Ι. Κατ΄ αρχήν στό  I θέμα,  όπου αναφέρθηκε στις δύο επιστολές που εστάλησαν από το Σωματείο μας, την 9/3/21, τόσο   στην Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, όσο  και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, για συναντήσεις μας μαζί τους, βάσει συγκεκριμένης θεματολογίας,  στα πλαίσια των αποφάσεων του Διοικητικού μας Συμβουλίου, όπου είχαμε τις εξής εξελίξεις:

Α). Σε ότι αφορά αυτήν προς τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτός ανταποκρίθηκε αμέσως και μάλιστα σε ένα από τα αιτήματα μας έδωσε την σχετική  συνέχεια. Μιλάμε για την νέα πτέρυγα που διεκδικούμε, για την οποία κάλεσε την ΔΕΠΑΝΟΜ για  τα  ζητήματα τα σχετικά με την μελέτη, ζητήματα που μπορεί να μην είναι ουσιαστικά αλλά  για μας αποτελούν αποδοχή του αιτήματος μας, όπου δυστυχώς αν και είχε δεσμευτεί να κληθούμε για να παραβρεθούμε μας αγνόησε, για δικούς του επικοινωνιακούς λόγους, όπως φάνηκε και από τα σχετικά δημοσιεύματα όπου επιστρατεύθηκαν για τα σχετικά και φιλο-παραταξιακοί παράγοντες.

       Όπως και νάχει το πράγμα, εκείνο που έχει σημασία για εμάς, είναι ότι αυτή η κίνηση είναι μια χαραμάδα ελπίδας απέναντι στην αδιάφορη στάση που είχαν επιδείξει όλοι οι κυβερνώντες τα τρία τελευταία χρόνια που αυτή η διεκδίκησή μας υφίσταται, τόσο από τους προηγούμενους όσο και τους τωρινούς.  

         Εμείς πάντως δεν θα εφησυχάσουμε  με τα προαναφερόμενα, που επί της ουσίας δεν σημαίνουν τίποτε, θα προχωρήσουμε και στην ανάρτηση του νέου μας σχετικού πανό, αλλά και στην σχετική σύσκεψη φορέων που ήδη έχουμε αποφασίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις μας, θα συνεχίσουμε δηλ τον αγώνα μέχρις ότου αυτή η διεκδίκηση μας πάρει σάρκα και οστά που είναι η αναγκαία και απαραίτητη γι΄ αυτές τις περιπτώσεις ένταξη  και  χρηματοδότηση αυτού του έργου.

Β). Σε ότι αφορά την επιστολή μας, αυτήν προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, οφείλω να επισημάνω ότι η συνάντηση που μέσω αυτής ζητούσαμε δεν δρομολογήθηκε με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή. Ο Διοικητής τον οποίο καταγγέλλω γι΄ αυτήν του την  στάση, δεν ευαισθητοποιήθηκε να μας καλέσει στην συνάντηση που γραπτώς και επισήμως του ζητάμε. Εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να τον παρακαλέσουμε για τα αυτονόητα και τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, γι΄ αυτό και προτείνω πέρα από την καταγγελία, αγωνιστικά να διεκδικήσουμε  αυτά που μας ανήκουν, δυστυχώς ακόμη και τα αυτονόητα φθάσαμε να τα διεκδικούμε μέσα από κινητοποιήσεις,  είτε με αυτήν που έχουμε μπροστά μας στις 22/4, είτε με νέα της γνωστής  μορφής των καταλήψεων των Διοικητικών υπηρεσιών.

II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο II θέμα, όπου με δεδομένη την απαράδεκτη συρρίκνωση του χειρουργικού τομέα και την υπολειτουργία των χειρουργείων και βεβαίως την πρόσφατη  απαράδεκτη στάση των Διοικούντων απέναντι στον Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής,

συνεκτιμώντας και 

όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπου όλοι κόπτονται για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του ΠΠΝΡΙΟΥ και καθόλου για τα του δικού μας νοσοκομείου, που δεν είναι καν Νοσοκομείο αναφοράς covid και που δυστυχώς οι διοικούντες το έχουν μετατρέψει σε νοσοκομείο μιας νόσου

             Εκτιμώ ότι θα πρέπει

να βγούμε και να διεκδικήσουμε την άμεση επαναλειτουργία των χειρουργικών κλινικών, αμέσως μόλις, αρχίσει να υποχωρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξουσιοδοτώντας σχετικά  το προεδρείο να εξετάσει το θέμα για την δρομολόγηση σχετικής δράσης εάν και εφόσον και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν

             Και πέρα απ΄ αυτό

Στην επικείμενη κινητοποίηση μας, θα πρέπει να εντάξουμε κι αυτό το αίτημα, καλώντας παράλληλα και όλους τους Ιατρούς του χειρουργικού τομέα, να δώσουν το δικό τους διεκδικητικό παρών.

III. Σε ότι αφορά το IΙΙ θέμαπρότεινε την συμμετοχή μας στην πανυγειονομική δράση της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 22/4/21, με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:00-14:00, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 μπροστά από το Σωματείο η την Πύλη και παράσταση όλων μας στην Διοίκηση και στην συνέχεια στις 12:30 παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα άλλα Σωματεία στην 6η Υ.Πε, με βάσει τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και τα επιμέρους δικά μας ζητήματα.

     Για την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων πρότεινε, όλα τα Μέλη του Συμβουλίου να βγούμε τις προηγούμενες ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη και να προπαγανδίσουμε τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις μας.

IV. Σε ότι αφορά το IV και V θέμα,  την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού προσωπικού που είναι στις 12/5 και των Mαιών που είναι στις 5/5, ο Πρόεδρος πρότεινε, πέρα από το εορταστικό μέρος, τα λουλούδια τιμής ένεκεν σε όλους και την μια ημέρα εορταστική άδεια που θα πρέπει να ζητήσουμε από την Διοίκηση, να υπάρξει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 12/5 στην πύλη, με στάση εργασίας 12:00-15:00 για την ανάδειξη των προβλημάτων αυτών των κλάδων.

V. Σε ότι αφορά το VI θέμα,  τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς που συμπίπτει με τις ημέρες του Πάσχα, πρότεινε την συμμετοχή μας σ΄ αυτόν όπως αυτός θα προσδιοριστεί από την ΑΔΕΔΥ,  η οποία ήδη έχει προκρίνει την 6/5/21.

                Στη συνέχεια

 Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων και μελών του Δ.Σ Και βεβαίως  η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση

                                 Το  Διοικητικό  Συμβούλιο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

1.  Την Συμμετοχή μας ΟΜΟΦΩΝΑ στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την ΠΕΜΠΤΗ  22/4/21, με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:00-14:00, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΉ στις 10:30 και παράλληλη ΠΑΡΑΣΤΑΣΓΗ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ, καθώς επίσης και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με τα υπόλοιπα Σωματεία της περιοχής μας στις 12:30 στην Υ.Πε. Στην κινητοποίηση αυτή θα ζητήσουμε την άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων και του χειρουργικού τομέα, καλώντας και τους αντίστοιχους  Ιατρούς να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σ΄αυτήν την διεκδίκηση, καθώς επίσης και την απαράδεκτη στάση του Διοικητή που αποφεύγει τις Συναντήσεις του με το Δ.Σ του Σωματείου, αδιαφορώντας έτσι για την επίλυση των προβλημάτων των Εργαζόμενων.

2.   Στίς 12/5/21 την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ των  ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΟΜΟΦΩΝΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ 12:00-15:00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΗ για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ των προβλημάτων των Νοσηλευτών και των Μαιών, με παράλληλη ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ στους χώρους δουλειάς, ζητώντας πέραν αυτών από την Διοίκηση και μία ημέρα ως ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, τιμής ένεκεν για τον Νοσηλευτικό κλάδο και τον κλάδο των Μαιών.

3.  ΟΜΟΦΩΝΑ την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, όπως αυτές θα καθοριστούν από την ΑΔΕΔΥ που προτείνει ως σχετική ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ την 6.5.21.

4.  Την συνέχιση της διεκδίκησης της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, αναδεικνύοντας παράλληλα το σχετικό ζήτημα με αφορμή και τις πρόσφατες σχετικές πρακτικές και εξελίξεις.

                          Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: