Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ;

  Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες αδειοδοτούνται από την Περιφέρεια που ανήκουν. Η λειτουργία τους εποπτεύεται πάλι από τη περιφέρεια. Λόγω κορωνοιου σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεργεία του εοδυ επισκέπτονται τις προνοιακές  μονάδες υποβάλοντας σε   προληπτικά τεστ τους περιθαλπόμενους  για κορωνοιο.
     Επίσης  τις επισκέφθηκαν για τον εμβολιασμό των περιθαλπόμενων. Το Υπουργείο Εργασίας υποτίθεται  αυστηροποίησε τους ελέγχους μετά την έξαρση του ιού που παρατηρήθηκε στις ιδιωτικές προνοιακές μονάδες. 
     Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να προστατέψουν τους περιθαλπόμενους της συγκεκριμένης προνοιακής μονάδος των Χανίων αλλά και των άλλων που θέρισε ο κορωνοιος.
Ειδικά το τελευταίο χρόνο που απαγορεύονται οι επισκέψεις συγγενών  λόγω  κορωνοιου  και δεν υπάρχει εποπτεία.
      Πολλές ιδιωτικές προνοιακές μονάδες δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας όπως στα Χανιά.
     Για  την προσέλκυση περιθαλπόμενων  βάζουν φτηνό μηνιαίο κόστος περίθαλψης  και για να επιτύχουν κέρδος προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες.
    Απασχολούν λίγο προσωπικό  κακοπληρωμένο  που δεν καλύπτει τις ανάγκες, φιλοξενούν περισσότερους περιθαλπόμενους από την άδεια που διαθέτουν στοιβαγμένους  σε δωμάτια με κάκιστες υπηρεσίες.
    Ο αριθμός των θανάτων των  περιθαλπόμενων  σε κάθε μονάδα σχετίζεται με τα περιστατικά που περιθάλπονται.
    Εάν είναι άτομα με καρκίνο τελικού σταδίου ασφαλώς και οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από άλλες μονάδες που φιλοξενούν νεώτερα άτομα με αναπηρίες.. Γι αυτό χρειάζεται ο έλεγχος.
    Μην μας ξενίζουν καταστάσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας   από τη προνοιακή μονάδα των Χανίων. 
       Το ζήτημα είναι που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τις αποτρέπουν εάν  πράγματι συμβαίνουν. Και μέχρι τώρα εν μέσω πανδημίας είδαμε πολλά κολαστήρια.
                                    Μιχ. Γιαννάκος. Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: