Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

700 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΟΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΠΑΣΧΑ. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 48.

   700  Υγειονομικοί νοσούν  από κορωνοϊό  στα νοσοκομεία της χώρας. Οι  193   εξ αυτών  μόνο στα νοσοκομεία της  1ης ΥΠΕ   ΑΤΤΙΚΗΣ. Περισσότεροι στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 43 υγειονομικοί. Εκ των 700 νοσούντων οι   50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού και δύο βρίσκονται στο όριο  της διασωλήνωσης. Ένας  Τραυματιοφορέας  του  νοσοκομείου  Χαλκίδας και  ένας γιατρός ιδιώτης επιταγμένος του Νοσοκομείου  Νίκαιας που νοσηλεύεται στο ΑΤΤΙΚΟ.
      Και άλλος ιδιώτης  επιταγμένος ιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύτηκε μέχρι χθες  με κορωνοϊό σε κλινική του νοσοκομείου  Νίκαιας  43 χρονών εμβολιασμένος. Είναι σε καλή κατάσταση και πήρε εξιτήριο.
       100 συνάδελφοι από τους νοσούντες έχουν  εμβολιασθεί  και περνάνε τη νόσο ήπια.
Η απόφαση του υπουργείου να μην υποβάλλονται σε προληπτικά τεστ οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι λάθος.
   Συνήθως οι εμβολιασμένοι περνάνε τη νόσο χωρίς συμπτώματα και μη γνωρίζοντας ότι νοσούν διασπείρουν τον ιό σε  άλλους συναδέλφους.
    Μάλιστα  οι οδηγίες του εοδυ είναι συγκεχυμένες  για τη καραντίνα των συναδέλφων εμβολιασμένων που νοσούν. 
    Σε άλλα νοσοκομεία τίθενται  σε καραντίνα όσοι εμβολιασμένοι νοσούν προκειμένου  να μη διασπείρουν τον ιό και σε  άλλα εργάζονται  κανονικά  διασπείροντας τον ιό  όπως αποδεικνύεται. 
    Οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν διασπείρουν τον ιό σε ασθενείς. 
   Η διασπορά στις κλινικές προκύπτει από  νοσηλευόμενους  ασθενείς που αρχικά βγαίνουν στα τεστ αρνητικοί και θετικοποιούνται στη πορεία. 
Από συνοδούς που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. 
ΠΑΣΧΑ. 
    Παρά τις προβλέψεις των ειδικών λίγες ημέρες πριν το ΠΑΣΧΑ ο τόπος  βράζει από κορωνοϊό. Κάθε ημέρα σπάμε θλιβερά ρεκόρ.
      Το σύστημα υγείας δεν είναι μόνο αποστάσεις, χέρια και σε δεύτερο χρόνο μάσκες. Ότι σχετίζεται δηλαδή με  την ατομική ευθύνη. ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ είναι και η σωστή  οργάνωση του συστήματος σε επίπεδο  πρόληψης με κρατική μέριμνα (τεστ, συγκοινωνίες, σχολεία, χώροι δουλειάς κ.λ.π.) σε επίπεδο κλινικής  και εντατικής  θεραπείας.
    Πάνε να κάνουν ένα ακόμη λάθος το ΠΑΣΧΑ. Να συγκεντρώσουν το κόσμο στις πόλεις   που είναι βέβαιον ότι θα υπάρξει συνωστισμός σε γλέντια,  εκκλησίες  κ.α.λ.
    Αφού δεν υπάρχει καθολικός περιορισμός καλύτερα ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ   ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.
         Έτσι  είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ  ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
     Ακόμη ένα Πάσχα μέσα οι υγειονομικοί χωρίς καμία αναγνώριση από τη πολιτεία  που αρνείται τη χορήγηση δώρου πάσχα, ένταξη στα βαε, μονιμοποίηση  των εκτάκτων, να χαρακτηρίσει  εργατικό ατύχημα το θάνατο των συναδέλφων από κορωνοϊό.
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ  ΜΕΘ.
     Παρα τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ  που λειτουργούν χωρίς καμία ασφάλεια και σήμερα  δεκάδες περιστατικά είναι εκτός ΜΕΘ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
ΝΙΚΑΙΑ. 13  ο μεγαλύτερος μέσος όρος αναμονής από όλα τα νοσοκομεία  λόγω έλλειψης ΜΕΘ και της πρακτικής των νοσοκομείων που διαθέτουν ΜΕΘ να δίδουν προτεραιότητα σε δικούς τους διασωληνωμένους  ασθενείς.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 7, ΕΡΥΘΡΟΣ. 4, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 2, ΕΛΠΙΣ.1
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 6 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός και ένα διασωληνωμενο παθολογική 7 ημέρες εκτός ΜΕΘ.
ΘΡΙΑΣΙΟ. 3, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 1, ΤΖΑΝΕΙΟ.3, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 6 σε λίστα αναμονής.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 1
                     ΣΥΝΟΛΟ.  48. Οι 25 από 2 ημέρες έως 10 ημέρες.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: