Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ. ΜΕΘ. 48ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

        Οι ασθενείς  ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ταλαιπωρούνται  αφάνταστα. Για την διενέργεια των εξετάσεων  στα ΤΕΠ μεσολαβούν  από πέντε  έως 10 ώρες. Περιμένουν νηστικοί, έχουμε λιποθυμίες, καρδιακά  επεισόδια κ.α.λ.
     Ύποπτα κρούσματα περιμένουν τη σειρά τους  να εξεταστούν πολλές ώρες  ο ένας δίπλα στον άλλον με σοβαρές πιθανότητες οι αρνητικοί στο κορωνοϊό ασθενείς να κολλάνε από τους θετικούς.
     Επειδή  αργούν   πάνω από ένα 24ωρο τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ  για κορωνοϊό  στα νοσοκομεία λειτουργούν τμήματα  που νοσηλεύουν  ύποπτα κρούσματα.  Οι ασθενείς που θεωρούνται  ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται σε ενιαίο χώρο με μεγάλο κίνδυνο τα θετικά  όπως αποδεικνύεται με την έκδοση του τεστ να κολλάνε τα αρνητικά.
      Νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με συμπτώματα ( βήχα κ.α.λ.) ασθενείς που κάποιοι στα τεστ βγαίνουν αρνητικοί και κάποιοι θετικοί. Δεν κολλάει ο ένας τον άλλον;
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.
   Κάθε ημέρα χάνονται  διασωληνωμένοι ασθενείς  που δεν προλαβαίνουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Χθες πάλι στο Ασκληπιείο  πέθανε  75χρονη 4η ημέρα  εκτός ΜΕΘ. 58χρονος επίσης παραμένει διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 4η ημέρα. Σήμερα 48 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ. Οι 30 εξ αυτών από 2 εως 10 ημέρες.
Συγκεκριμένα.
ΝΙΚΑΙΑ. 10, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 6, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 7 κορωνοϊύ. Είναι και 2 γενικά.
ΕΡΥΘΡΟΣ. 4, ΛΑΙΚΟ. 4, ΕΛΠΙΣ. 1, ΝΙΜΙΤΣ.1, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 1, ΘΡΙΑΣΙΟ. 2, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 2, ΤΖΑΝΕΙΟ. 2, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 6
ΣΥΝΟΛΟ 48.
                                         Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: