Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

  Δυστυχώς  τα Νοσοκομεία συνεχίζουν  να υποφέρουν από την πανδημία. Διασωληνωμένοι  ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονταν  και χθες πάνω από ένα 24ωρο  εκτός ΜΕΘ.
      Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο τρίτο κύμα της πανδημίας  παρατηρείται σε τέσσερα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ που κάθε ημέρα διαθέτουν τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς  με κορωνοϊό   εκτός ΜΕΘ σε κλινικές κορωνοϊού.
      Τα δύο Νοσοκομεία    ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ με 25 κλίνες ΜΕΘ και  ο ΕΡΥΘΡΟΣ με 30 κλίνες ΜΕΘ  κανονικές και προσωρινές,  επειδή είναι  αποκλειστικά για τη νοσηλεία  περιστατικών  κορωνοϊού, δεν φθάνουν. Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό και οι 33 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ  κανονικές και προσωρινές δεν φθάνουν. Το Νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ που  νοσηλεύει πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό και σε περίπτωση διασωλήνωσης εξυπηρετεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ.
      Έγιναν δωρεές οι οποίες αξιοποιήθηκαν  αλλά η ΜΕΘ που φτιάχτηκε  είναι σε ακατάλληλο χώρο για  νοσηλεία  διασωληνωμένων περιστατικών  κωρονοϊού.
        Χθές το νοσοκομείο της Νίκαιας  είχε  το μεσημέρι  11  διασωληνωμένους εκτός  ΜΕΘ. Το Σισμανόγλειο 3  τους λιγότερους από προηγούμενες ημέρες. Το  Γεννηματάς  είχε 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ με κορωνοϊό και δύο γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ.
      Ο Ερυθρός  είχε  7 διασωληνωμένους  εκτός ΜΕΘ   Στα υπόλοιπα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού όταν  αδειάζει μία κλίνη ΜΕΘ εξυπηρετούν με προτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους διασωληνωμένους  ασθενείς. Γι αυτό και το μεγάλο πρόβλημα στα συγκεκριμένα τέσσερα νοσοκομεία ειδικά στη Νίκαια.
    Επίσης το ΘΡΙΑΣΙΟ είχε χθες 2 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και 1 το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ. Στο Αλεξάνδρας νοσηλεύονται κάθε ημέρα περί τους 8 διασωληνωμένους  ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι  νοσηλεύονται  στη καρδιολογική μονάδα. Είναι όμως   στη λίστα αναμονής  για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ.
      Μεγάλη η ταλαιπωρία γενικών περιστατικών στα ΤΕΠ εφημερευόντων νοσοκομείων λόγω προσαρμογής των νοσοκομείων στην  εξυπηρέτηση  περιστατικών κορωνοϊού και των ελλείψεων προσωπικού.
     Χθές  σε εφημερεύον νοσοκομείο καρδιολογικό περιστατικό  προσήλθε  το απόγευμα. Περίμενε  αξονική έκανε σήμερα το πρωί και μετά έγινε η εισαγωγή του.  Πάνω από 12 ώρες  ταλαιπωρίας.
                                   Μιχ. Γιαννάκος. Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: