Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 58ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ 4η ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ.

                           Απελπιστική κατάσταση.
    Τα νοσοκομεία ανοίγουν  αυτοσχέδιες ΜΕΘ  χειρουργικές αίθουσες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιολογικές μονάδες, ακόμη και αίθουσες κλινικών και γεμίζουν αμέσως.  
 Τα νοσοκομεία εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα δικούς τους νοσηλευόμενους ασθενείς και έτσι είναι άτυχοι οι ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ.
     Αυτό συμβαίνει στη ΝΙΚΑΙΑ που νοσηλεύει περί τους 150 ασθενείς χωρίς να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ για κορωνοϊό. Έχει πάντα τους περισσότερους διασωληνωμένους εκτός, με το περισσότερο χρόνο αναμονής. Μετά και να βρεθεί ΜΕΘ ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιβίωσης. Και σήμερα έχουμε  45 τουλάχιστον  διασωληνωμένους ασθενείς  με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ.
      Επίσης έχουμε δεκάδες  διασωληνωμένα γενικά περιστατικά  εκτός ΜΕΘ. Για παράδειγμα 4 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ από τρείς ημέρες έως μία εβδομάδα.  Που είναι οι ιδιωτικές ΜΕΘ; 58χρονος διασωληνωμένος με κορωνοϊό είναι 4η ημέρα εκτός ΜΕΘ  στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ.
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 9 διασωληνωμένοι με κορωνοιο και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά  εκτός μεθ.. Μάλιστα από τα γενικά διασωληνωμένα περιστατικά ο ένας είναι μια εβδομάδα και οι άλλοι Τρίτη  ημέρα.
ΕΛΠΙΣ. 1, ΕΡΥΘΡΟΣ. 4, ΘΡΙΑΣΙΟ. 2, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.1, ΤΖΑΝΕΙΟ. 3, ΝΙΚΑΙΑ. 10.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 2  εκ των οποίων ο ένας 58χρονος 4η ημέρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 9 σε λίστα αναμονής. 
                        ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 49.
   ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/4 η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει μεγάλη κινητοποίηση και πορεία στην Αττική. Θα εκκινήσει από πλατεία ΜΑΒΙΛΗ 9π.μ. θα διέλθει από ΜΑΞΙΜΟΥ, ΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και θα καταλήξει στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
                                            Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: