Κυριακή 18 Απριλίου 2021

«Κτιριακές Υποδομές»: Υπάρχει χώρος για νέο κτίριο στον «Αγιο Ανδρέα»

       Μία πάγια ανάγκη του «Αγίου Ανδρέα» να στεγάσει δομές και αναπτύξει τις κλίνες που υπολείπονται από τον οργανισμό του, έχει μπει στη διαδικασία της κάλυψης.
   Χθες 9/4/21, έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα, σε συνέχεια της υπόσχεσης που είχε δώσει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης προς το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
    Το θέμα της κατασκευής ενός νέου κτιρίου είναι μόνιμα στην ατζέντα διεκδίκησης του Σωματείου Εργαζομένων από την εποχή που άρχισε η κατασκευή της νέας πτέρυγας και η ανακατασκευή του επταώροφου κτιρίου. Αίτημα για το οποία είχαν υποσχεθεί την υλοποίησή του σχεδόν όλοι οι υπουργεί Υγείας των τελευταίων ετών.   
   Χθες όμως έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα. Ηρθε τριμελές κλιμάκιο από τις «Κτιριακές Υποδομές» μετά από συνεννόηση του κ. Καρβέλη με τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών» Θανάση Γιάνναρη.
     «Το κλιμάκιο έκανε αυτοψία σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και ειδικότερα στο τμήμα μεταξύ της νέας πτέρυγας και του ταχύρυθμου, όπως και στο παλαιό κτίριο της Νοσηλευτικής Σχολής. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η νέα πτέρυγα μπορεί να ανεγερθεί μεταξύ των δύο κτιρίων ώστε να στεγάσει το φαρμακείο του νοσοκομείου που σήμερα στεγάζεται σε κοντέινερ, το Νεφρολογικό Τμήμα και θα δούμε ποια άλλα τμήματα» μας περιέγραψε ο κ. Καρβέλης και πρόσθεσε:
    «Το κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής θα πρέπει να κατεδαφιστεί και πιθανόν θα εξεταστεί στον χώρο αυτόν να ανεγερθεί ένα κτίριο για τη στέγαση του ψυχιατρικού τμήματος. Ολα αυτά όμως θα τα αποφασίσουν οι αρμόδιοι που θα κάνουν τις σχετικές μελέτες. Οι μηχανικοί πήραν μαζί τους όλα τα σχέδια του νοσοκομείου και καταγεγραμμένες τις ανάγκες που έχει ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία. Σημασία έχει ότι έγινε μία αρχή και όλα θα τα πάμε βήμα-βήμα διότι πρέπει να εξασφαλίσουμε και το χρηματοδοτικό πακέτο».
      Παρούσα στη σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο εκτός από τη διοίκηση ήταν η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Κατερίνα Φωτοπούλου και ο διευθυντής της ίδιας υπηρεσίας Γιάννης Αργυρόπουλος.
Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: