Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΑΣΕΠ: Αντισυνταγματική και χαριστική ρύθμιση

         Η κυβέρνηση της ΝΔ, που τόσο καιρό πορεύεται με τις απευθείας αναθέσεις, τις κατά παρέκκλιση διατάξεις, την αναξιοκρατία και την κατακόρυφη αύξηση των μετακλητών, τις τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις κλειδιά, τη μετακλητοποίηση της διοίκησης, τις «λίστες» στα ΜΜΕ κ.λπ., παρεμβαίνει με ωμό τρόπο στο έργο της Αρχής του ΑΣΕΠ, επιχειρώντας να καταργήσει την έννοια της αυτοτέλειας της αρχής και της προσωπικής αυτοτέλειας των μελών της. 
       Με σκοπό να καταστήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, απολύτως εξαρτημένες, η κυβέρνηση ανοίγει κερκόπορτα στο ΑΣΕΠ, το τελευταίο ανάχωμα αξιοκρατίας, τη μοναδική εγγύηση δημοκρατίας στις προσλήψεις, μία μεγάλη μεταρρύθμιση που εμπνεύστηκε κι εφάρμοσε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. 
        Συνθλίβοντας τη Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία των Αρχών, την Ισονομία, την Ισότητα και την Συνταγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει τη στελέχωση του ΑΣΕΠ μόνο με μέλη, αντιπροέδρους και πρόεδρο της επιλογής της! Το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως το Κίνημα Αλλαγής ζητούν την απόσυρση αυτής της κατάπτυστης διάταξης που “ροκανίζει” την αξιοκρατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: