Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Κορυφώνονται ΣΗΜΕΡΑ οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

        Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα ξεκίνησαν οι εορτασμοί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες και θα κορυφωθούν σήμερα με την επίσημη Δοξολογία και την Παρέλαση.
       Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού. Αποτέλεσε και θα αποτελεί πάντα μοναδικό ορόσημο όχι μόνο στην τοπική αλλά την παγκόσμια ιστορία.
       Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
       Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Καλάβρυτα.
         Στις εκδηλώσεις της Πάτρας, όπως έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια, έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στον Πύργο ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ενώ στην Ι.Π. Μεσολογγίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ηλίας Ξανθάκος.
          Το πρόγραμμα Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων
       Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Πάτρας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. του Μεσολογγίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην Αμαλιάδα.
Στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:
       Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Δριβίλας και Τρύφωνας Φωτόπουλος στην Πάτρα.
         Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος στο Αίγιο μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Μπούνια και Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου.
        Ο βοηθός Περιφερειάρχη Κώστας Καρπέτας στον Ερύμανθο και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος στη Δυτική Αχαΐα. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Νασιώτης, Σπύρος Καπράλος και Διονύσης Μαυρόγιαννης στα Καλάβρυτα.
Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:
       Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης στο Αγρίνιο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στη Βόνιτσα.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης στο Θέρμο, Νάνσυ Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο, Γιώργος Τσόγκας στην Αμφιλοχία, Απόστολος Ευθυμίου στο Νεοχώρι, Έφη Καρδάρα στο Αγρίνιο.
                         Οι εκδηλώσεις σε Πάτρα.
         Χθές στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ από μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πατρών, αλλά και στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών. Ακολούθησε ανάγνωση του όρκου Αγωνιστών 1821 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου από μαθήτρια του Γυμνασίου Καστριτσίου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν σε Πύργο και Μεσολόγγι.
         Στο φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Πάτρα την Παρασκευή 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.
8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.
9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Τριών Συμμάχων, τερματισμός εις Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.μ Απονομή επάθλων).
11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών (οδός Μαιζώνος). Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30. Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.
12 μ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, επί της Αγίου Ανδρέου.
6.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: