Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, για την επίθεση των ΜΑΤ στη Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, όπου ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ.

               Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 08.03.2016
                                Με ΜΑΤ και ΒΙΑ δεν γίνεται Υγεία 
         Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. και την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος εκπροσώπων σωματείων και μελών της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ. Την πρώτη φορά ο Υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε για συνάντηση που του ζητήθηκε από αντιπροσωπεία διαδηλωτών στον Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.
        Στην επιμονή της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ να συναντήσουν πολιτικό πρόσωπο η απάντηση ήταν η χρήση βίας και χημικών. Όταν ακολούθησε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου και αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ζητήθηκε η επιλογή μιας αντιπροσωπείας για τη συνάντηση. Ξαφνικά δύο διμοιρίες ΜΑΤ με βίαιο τρόπο επιχειρήσαν να απωθήσουν τους εργαζομένους από την είσοδο του Υπουργείου με πρωτοφανή βία. Μια συνάδελφος χτυπήθηκε από κρανοφόρο με την ασπίδα, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και θλαστικά τραύματα. Χρειάστηκε η παρέμβαση ψυχραιμότερων για να αποκλιμακωθεί η ένταση και να κλειστεί ραντεβού με τον Αναπλ. Υπουργό, Γ. Χουλιαράκη. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στη συνάντηση για το ανθυγιεινό επίδομα και παραμεθορίων, την ένταξη σε ανώτερη κατηγορία με προσόν την εμπειρία ήταν αρνητικές.
         Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την προκλητική περιφρόνηση των εργαζομένων και του οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος. Την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά είχαν και προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όταν αγνοήθηκε στην υπόθεση του νέου μισθολογίου (Ν. 4354/2015).  Καταγγέλλει, τέλος, την επιχείρηση καταστολής και χρήσης βίας εναντίων εργαζομένων που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν δικαιώματα ενάντια στις πολιτικές του 3ου Μνημονίου.
                                          Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: