Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Απόφαση της 3ης/2016, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2/16, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
- Η ΣΥΣΚΕΨΗ που συγκαλεί η 6η Υ.Πε για τον Υγειονομικό Χάρτη.
- Η Νέα Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα.
- Διάφορα τρέχοντα θέματα και Ενημερώσεις.
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζε  ο Μπάρκας, ο Παπαμήτρου και ο Αρβανίτης,  ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
-    Κατ΄ αρχήν στην πρόσκληση της 6ης Υ.Πε, για την συμμετοχή μας στην ΣΥΣΚΕΨΗ που συγκαλεί την 1/3/16 για τον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ της ΑΧΑΪΑΣ. Μια πρόσκληση όπου θα πρέπει να ανταποκριθούμε καταθέτοντας  σχετικό υπόμνημα της διαφορετικής πρότασης που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στην σχετική εισήγηση της 6ης Υ.Πε, που θέλει την κατάργηση της Πλαστικής Κλινικής και την μείωση των κλινών μας στις 401 από 450 που προβλέπονται σήμερα.
     Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε την επικαιροποίηση όλων εκείνων των θέσεων και διεκδικήσεων που είχαμε διαχρονικά μέχρι και σήμερα για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και την επί ίσοις όροις και εναλλάξ εφημερίας του Νοσοκομείου μας με το ΠΠΝΡΙΟΥ, τους δύο δηλ. πυλώνες της Υγείας στην περιοχή μας.  Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει ο οργανισμός μας να επανέλθει στη προ σεισμού περίοδο, με την πρόβλεψη λειτουργίας Β΄ Παθολογικής, Β΄ Ορθοπεδικής, Ν/Χ, Νευρολογικής, Ογκολογικής κλινικής, Γναθοχειρουργικού, Αγγειοχειρουργικού και Θωρακοχειρουργικού τμήματος και βεβαίως Κεντρικής Αποστείρωσης, ΜΕΘ 15 Κλινών και επαναφοράς των ¨ξεχασμένων¨ τμημάτων του υπάρχοντος Οργανισμού.
Στη συνέχεια, στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την 2/3/16, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου θα πρέπει να παραβρεθούμε ως Δ.Σ.
Στη συνέχεια:
       Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και  η απαραίτητη  σχετική διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
Η διεκδίκηση επαναφοράς του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ στη προ σεισμού κατάσταση, με την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων με αντίστοιχες νέες κλίνες και βεβαίως επιπλέον οργανικές θέσεις προσωπικού. Άμεσα κίνηση δηλ των διαδικασιών  επαναφοράς του οργανισμού του Νοσοκομείου στις 500 τουλάχιστον κλίνες, με σύσταση και λειτουργία της άκρως απαραίτητης Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, της επαναφοράς των τμημάτων που ίσως και συνειδητά να έχουν παραληφθεί από τον Οργανισμό μας, όπως η Μ.Τ.Ν, η Νεφρολογική Κλινική, το Παθολογοανατομικό και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο, που σήμερα λειτουργούν με πάρα πολύ μεγάλη προσφορά, καθώς επίσης και:
-  ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, όπου έχουμε ήδη τους γιατρούς οι οποίοι δυστυχώς παραμένουν επί της ουσίας ΑΣΤΕΓΟΙ
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ.
- ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ τμήμα, ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ και τμήμα  κακώσεων Θώρακος-ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, γιατί οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται στο ΠΠΝΡΙΟΥ, ούτε στις ημέρες εφημερίας του.
Ανάπτυξη της ΜΕΘ στις 15 τουλάχιστον Κλίνες απ΄ αυτές που έχουμε αναπτύξει σήμερα και οι οποίες λόγω των αυξημένων αναγκών της περιοχής μας, όπως το καταμαρτυρούν οι πάρα πολλές διακομιδές αλλά και τα πολλά και συχνά περιστατικά που κακώς και παρανόμως κάθε φορά φιλοξενούμε στην Αίθουσα Ανάνηψης των Χειρουργείων.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ, ως του μοναδικού ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σε αντίθετη περίπτωση όμως, εάν και εφ΄ όσον αυτό μεταφερθεί στον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, να αναπτυχθεί με το σύνολον των κλινών που σήμερα έχει.
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ, δύο Διοικητικές Υποδιευθύνσεις και ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των ΤΕΠ.
Και βεβαίως παραμονή της ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, της κλινικής με την μεγάλη προσφορά και σημαντική λειτουργία, ως έχει.
έτσι ώστε με την παράδοση του 7ορόφου κτιρίου, να  μπορούμε να λειτουργούμε  πλήρως και σωστά ως Δημόσιο και κρατικό Νοσοκομείο, καλύπτοντας και επί της ουσίας με  την εναλλάξ εφημερία μας,  όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.
-   Επειδή ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ  είναι ένα ζήτημα αρκετά σοβαρό και ένα θέμα που αγγίζει και αφορά όλους τόσο τους Εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας, όσο και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, γι΄ αυτό το λόγο  να ζητήσουμε μια εκ νέου ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ, παρουσία όλων των φορέων της περιοχής μας, προκειμένου όλοι μαζί να δούμε και να διαμορφώσουμε έναν ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ που να καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ και ΣΩΣΤΑ όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 2/3/15 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: