Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ από την ΑΔΕΔΥ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
      Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
      Παράλληλα, σημαντικές νέες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους περιλαμβάνει το «πακέτο» των δημοσιονομικών μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017.
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα παλλαϊκή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τους κοινούς μας αγώνες. Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να προκηρύξουμε νέα Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016. Προτείνουμε σε όλες τις συνδικαλιστικές, επαγγελματικές, επιστημονικές και συνταξιουχικές οργανώσεις να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση αυτή την ημέρα και να συνδιοργανώσουμε παλλαϊκά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας.
      Προκειμένου να συναποφασιστεί από όλους τους φορείς το κοινό πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο σας καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Αμαλίας 10).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: