Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η μπάλα στην εξέδρα από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ. Θα εφαρμόσουμε το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ξεκαθάρισε.

       Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Γ. Χουλιαράκη την Παρασκευή 4/3/2016 9:30πμ.
       Καταγγείλαμε στον Υπουργό ότι με τη στάση του συνέβαλε να φάμε το ξύλο της αρκούδας τρεις φορές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών από τα ΜΑΤ και στον τραυματισμό της συναδέλφου που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, με τραύματα στο θώρακα.
       Καταθέσαμε υπόμνημα (www.poedhn.gr) στο οποίο περιγράφουμε αναλυτικά τα αιτήματα και τις απαντήσεις του Υπουργού. Τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας που εκτελείται οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα κατρακυλήσουν εφέτος στο 5% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου οι πολίτες θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά υπηρεσιών.
       Τα Νοσοκομεία θα λάβουν λιγότερα χρήματα από αυτά που οφείλουν στους προμηθευτές και δεν προβλέπεται κονδύλι για προσλήψεις νέου προσωπικού.
       Οι Δαπάνες της μισθοδοσίας του προσωπικού εφέτος είναι 38 εκ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και η δαπάνη πλήρωσης θέσεων προσωπικού είναι μηδενική. Ως εκ τούτου δεν προβλέπονται για εφέτος νέες προσλήψεις προσωπικού.
Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της κατάστασης που περιήλθε το ΕΣΥ.
       Ζητήσαμε την απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου που μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Τις διαχρονικές ευθύνες του κράτους καταλήστευσης των Αποθεματικών των Ταμείων, ζητάνε να τις πληρώσουμε εμείς εξανεμίζοντας την κρατική χρηματοδότηση.
       Θέσαμε το αίτημα της ένταξής μας στα ΒΑΕ καθότι δεν μπορεί το Υγειονομικό Προσωπικό να παρέχει ασφαλής και ποιοτικές υπηρεσίες στο σύστημα σε ηλικία 67ετών.
       Ο Υπουργός προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ξύλο που φάγαμε λέγοντας ότι το γραφείο του είναι στο ΓΛΚ και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών, αν και έλαβε την επιστολή μας για συνάντηση που κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών. Απάντησε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή της προς τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και θα εφαρμόσει το 3ο Μνημόνιο.
        Ως εκ τούτου δεν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και του ΕΚΑΒ. Δεν θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Θα προχωρήσει η διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου που προΐσταται. Πώς είναι δυνατόν αφού οι ασφαλισμένοι με φορέα το Δημόσιο ανήκουν στο ΓΛΚ;
      Κατόπιν τούτων θα συνεχίσουμε δυναμικά με νέες κινητοποιήσεις, καταλήψεις.
                    Θα σώσουμε το ΕΣΥ και την Κοινωνική Ασφάλιση.
                                  Θα ενταχθούμε στα ΒΑΕ.
                           Θα ανακτήσουμε τις απώλειες.
Δεν μας πτοεί η βία και η τρομοκρατία που χρησιμοποιεί σε βάρος μας η κυβέρνηση.
                                       Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: