Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Tα διαδραματιζόμενα στην Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ για τηνη συνέχιση του ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
                               Συνέχιση του ΑΓΩΝΑ μέχρι τη ΝΙΚΗ!
       Η Κυβέρνηση κι ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, εκμεταλλευόμενοι την  προσωρινή υποχώρηση των αγροτικών κινητοποιήσεων, ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το θατσερικής εμπνεύσεως αντιασφαλιστικό «δημιούργημά» τους.
        Είναι έτοιμοι να καταθέσουν προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως αντιασφαλιστικό τερατούργημα, αφού όντως διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και οδηγεί στην καρατόμηση των κύριων συντάξεων, νέων και παλαιών, καθώς και στην εξαΰλωση των επικουρικών και των εφάπαξ.
       Η ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία θεωρεί ότι έπειτα από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, στην οποία εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι κατανοούν τις τραγικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη θεσμοθέτηση ενός τέτοιου αντιασφαλιστικού νόμου, καθώς και τη διάθεση να αγωνιστούν για την ανατροπή του, είναι ΧΡΕΟΣ των Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να υιοθετήσουν στάση αγωνιστική και να κλιμακώσουν ΤΩΡΑ τον αγώνα, με στόχο το νομοσχέδιο αυτό ΝΑ MHN ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ καν στη Βουλή.
      Είναι σαφές για εμάς ότι η απάντηση στη λαίλαπα αυτή, που σαρώνει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, δεν μπορεί να δοθεί με ένα Συλλαλητήριο στις 9 του Μάρτη και μία 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση τις μέρες κατάθεσης και ψήφισης του ν/σχ στη Βουλή, όπως η ΓΣΕΕ ομόφωνα (και σε συμφωνία με το ΠΑΜΕ) αποφάσισε.
     Απαιτείται νέα Πανεργατική-Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία με τα χαρακτηριστικά της απεργιακής κινητοποίησης της 4ης του Φλεβάρη.
      Για τους λόγους αυτούς στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ της 26ης Φλεβάρη ως ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία, προτείναμε την άμεση κήρυξη Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας στις 10 Μαρτίου, με στόχο αυτή να μετατραπεί σε Γενική Απεργία.
      Δυστυχώς την πρότασή μας αυτή απέρριψαν και καταψήφισαν, στο σύνολό τους, οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες αν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους σχετικά με την αναγκαιότητα μη κατάθεσης του σχεδίου Κατρούγκαλου στη Βουλή, προτίμησαν -προβάλλοντας διάφορα προσχήματα- να στρίψουν διά του αρραβώνος(!)
      Πρώτο και καλύτερο το ΠΑΜΕ που ουσιαστικά έδωσε και το σύνθημα υποστολής της σημαίας. Ο εκπρόσωπός του στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ επιχειρηματολόγησε υπέρ της απόφασης της ΓΣΕΕ, εκτιμώντας ότι μια απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη θα λειτουργούσε –δήθεν- υπονομευτικά για τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για τις μέρες κατάθεσης και ψήφισης.
       Οι Συσπειρώσεις από την πλευρά τους σε ένα ακόμα αγωνιστικό κρεσέντο επαναστατικής γυμναστικής δήλωσαν ότι θεωρούν αποκλιμάκωση κάθε πρόταση που δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και έτσι απέρριψαν την πρότασή μας, αποδεχόμενοι ουσιαστικά τη διενέργεια απλώς ενός Συλλαλητηρίου ως πιο ενδεδειγμένης και αποτελεσματικής (;) κίνησης, τούτες τις ώρες.
       Στον αντίποδα, η ΔΑΚΕ αρκέστηκε απλά να κάνει εκτιμήσεις για τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, υποστηρίζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι δεν προκύπτει από πουθενά το υψηλό αγωνιστικό τους φρόνημα και η δέσμευση συμμετοχής των ίδιων των εργαζόμενων  στον αγώνα ανατροπής  των κυβερνητικών σχεδίων που διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση.
      Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Συνδικαλιστική Ανατροπή, οι εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν ότι «δεν είναι καιρός τώρα για απεργίες».
       Τέλος, το ΜΕΤΑ αν και συμφώνησε στην ανάγκη οργάνωσης ενδιάμεσου απεργιακού βήματος περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι ένα τέτοιο βήμα πρέπει απλώς να προταθεί στη ΓΣΕΕ και να υλοποιηθεί εάν και εφόσον διασφαλιστεί προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη της!
      Την ώρα που η Νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, χωρίς επιφυλάξεις, αδιαφορώντας για τις άγριες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει έως τέλους την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους, επιστρατεύοντας κάθε μέσο, κάθε τρόπο, κάθε ψέμα, μικρό ή μεγάλο, το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί να κωφεύει, ούτε να προχωρά δίχως αυτοπεποίθηση, τόλμη, σταθερά βήματα και αντανακλαστικά.
      Αντίθετα, η ηγεσία του Συνδικαλιστικού Κινήματος οφείλει να φανεί αντίστοιχη των αναγκών, των απαιτήσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων και των ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και να βρει τον τρόπο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με στόχο την ανατροπή των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών.
       Η ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία καλεί το σύνολο των παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να δείξουν εμπράκτως ότι πιστεύουν στην αξία του ΑΓΩΝΑ των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα. 
     ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: