Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τρεις μήνες χωρίς διοικητές τα νοσοκομεία της Πάτρας.

       Τρεις και πλέον μήνες έχουνε μείνει χωρίς διοικητές τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα μέρα με την ημέρα να διογκώνονται και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτά να αναζητά λύσεις αντιμετώπισής τους.
       «Η αξιοκρατία είναι χρονοβόρα, αλλιώς o υπουργός θα έλεγε "Ποιος είναι ο αποτυχόντας βουλευτής Αχαΐας; Αυτόν θα ορίσουμε και διοικητή στο νοσοκομείο". Κάτι που συνέβαινε μέχρι πρόσφατα» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Κωνσταντίνος Μάρκου. Οπως ανέφερε ο ίδιος, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αναμένεται να αποκτήσει διοικητή στα τέλη του επόμενου μήνα, ενώ ο «Αγ. Ανδρέας» και το Καραμανδάνειο μετά το Πάσχα.
       Ετσι παραμένει στην αναμονή το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την επιλογή και τοποθέτηση των νέων διοικητών, παρ' ότι είναι δεκάδες τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πλειοψηφία των νοσοκομείων. Το σύστημα παραμένει όρθιο λόγω της ευσυνειδησίας ορισμένων εργαζομένων, οι οποίοι όμως έχουν τραβήξει κόκκινες γραμμές. Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ούτε αναπληρωτή διοικητή, όπως συμβαίνει στο ΠΓΝΠ.
Aναδημοσίευση από Dete.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: