Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Συνθήκες «γαλέρας» και για τους νοσηλευτές στη Βρετανία


        Στην έρευνα που δημοσιεύει το channel 4 οι συνθήκες εργασίας για τους νοσηλευτές στη Βρετανία είναι απαράδεκτες με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος να σκέφτεται σοβαρά ακόμα και να εγκαταλείψει το επάγγελμα.
       Τα τεράστια κενά στη στελέχωση των Νοσοκομείων, η απουσία προσλήψεων, οι χαμηλοί μισθοί, η εντατικοποίηση της εργασίας κάτω από απαράδεκτες συνθήκες φαίνεται ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο των Νοσηλευτών στη χώρα μας αλλά το ίδιο συμβαίνει και στα Νοσοκομεία της Βρετανίας.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα σε ελεύθερη μετάφραση που έγινε από την ιστοσελίδα μας ygeionomikoi.gr
Οι νοσηλευτές αναγκάζονται σε «ανυπόφορες συνθήκες» εργασίας
Οι νοσηλευτές εξαναγκάζονται να εργαστούν σε ανυπόφορες συνθήκες  με πολλούς από αυτούς να σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα σύμφωνα με μία δημοσκόπηση.
Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) διεξάγοντας έρευνα  σε πάνω από 4000 ανακάλυψε ότι πολλοί ένιωθαν υποτιμημένοι, με πάρα πολλούς ασθενείς να φροντίσουν σε συνδυασμό με πολύ γραφική εργασία.
Πάνω από τους μισούς ( 56%) ισχυρίστηκαν ότι για πολύ μεγάλο μέρος του εργασιακού τους χρόνου απασχολούνταν σε μη νοσηλευτικά καθήκοντα, με το 59% να είναι πάρα πολύ απασχολημένοι για να μπορέσουν να παρέχουν το επίπεδο φροντίδας που οι ίδιοι επιθυμούν.
Το 43%  έχει δει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που τους ζητείται να φροντίσουν ενώ το 42% εκείνων που εργάζονται στο Βρετανικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) είπε ότι έχουν παγώσει οι προσλήψεις.
Περισσότεροι από το 1/3 ( 34%) αισθάνονται ότι ο εκφοβισμός κι η παρενόχληση είναι πρόβλημα εντός του εργασιακού τους χώρου ενώ το 82% έχουν εργαστεί χωρίς να είναι αρκετά καλά για να το κάνουν.
Λιγότεροι από τους μισούς (45%) θα συνιστούσαν την νοσηλευτική ως επάγγελμα
Η JosieIrwin, επικεφαλής του τμήματος εργασιακών σχέσεων του Βασιλικού Κολλεγίου , είπε: « Το νοσηλευτικό προσωπικό  αναγκάζεται να εργάζεται σε ανυπόφορες συνθήκες , εργάζονται ενώ είναι οι ίδιοι ασθενείς και επίσης αισθάνονται ότι δεν μπορούν να παρέχουν την φροντίδα που θα επιθυμούσαν».
«Πολλοί νοσηλευτές παραλείπουν τα διαλλείματα τους , εργάζονται και μετά το τέλος της βάρδιας  τους, κάνουν τη γραφική τους δουλειά στον δικό τους χρόνο και η πίεση απλά αυξάνεται.»
«Πολλοί έρχονται για εργασία παρά το γεγονός ότι είναι αδιάθετοι, συχνά λόγω εργασιακού στρες. Αυτό δεν είναι καλό για τους νοσηλευτές αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι θα έχει αντίκτυπο και στους ασθενείς.»
«Πάρα πολύ γραφική εργασία»
Από όλους όσους ερωτήθηκαν , το 29% των νοσηλευτών είπαν ότι δεν αισθάνονται ότι η νοσηλευτική θα τους προσέφερε  ασφαλή εργασία στο μέλλον.
Σχεδόν το 1/3 (31%) βρίσκονταν σε διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας με σχεδόν το 1/4  να σκέφτεται να εγκαταλείψει εντελώς τα επαγγέλματα υγείας.
Το 53% είπε ότι δούλεψαν παραπάνω ώρες ( υπερωρίες) για να κερδίσουν χρήματα ώστε να πληρώσουν λογαριασμούς κι άλλα έξοδα διαβίωσης και 32% δουλεύουν νυχτερινές ή απογευματινές βάρδιες για τον ίδιο λόγο.
Μία νοσηλεύτρια είπε στο RCN: « Πρέπει να εργαστώ και μετά τη βάρδια τις περισσότερες φορές για να ολοκληρώσω  όλο αυτόν τον όγκο εργασίας. Πάρα πολύ γραφική εργασία και όχι αρκετή φροντίδα στον ασθενή».
Μία άλλη δήλωσε: «Η πτέρυγα είναι γεμάτη και με σοβαρά περιστατικά. Είμαστε εξουθενωμένοι, δεν κάνουμε διάλειμμα και φεύγουμε μία ώρα μετά το τέλος της βάρδιας  ώστε να τελειώσουμε όλη τη δουλειά μας. Θα έπρεπε να πληρωνόμαστε πολύ περισσότερο για τόσο πολύ πίεση».
Η κα. Irwinείπε: « Οι εργαζόμενοι, ο NHS και η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι υπάρχουν αρκετοί νοσηλευτές, με τις κατάλληλες δεξιότητες εκεί όπου απαιτούνται.
Απαιτείται να αναγνωριστεί ότι η νοσηλευτική φροντίδα είναι κομμάτι που αφορά το μέλλον όλων μας και θα έπρεπε να την αξιολογήσουμε, να επενδύσουμε σε αυτήν και να εκπαιδεύσουμε αρκετούς ανθρώπους ώστε να την παρέχουν σωστά.
Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: