Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Σωματείου μας, για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017.

     1η ΜΑΗ 2017  ΗΜΕΡΑ   ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ  κ΄ ΑΓΩΝΑ                   
 Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι.
        Το Δ.Σ του Σωματείου μας απευθύνει θερμό Αγωνιστικό χαιρετισμό, προσκλητήριο Ενότητας και Αγώνα, προς όλους τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους-Μέλη του Σωματείου μας, καλώντας τους σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση των Συνδικάτων, την 1η του ΜΑΗ στις 10:30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
        Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, εκατόν τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο, βρίσκει όλους τους Εργαζόμενους να  ζουν την βαρβαρότητα της πιο ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ και βεβαίως να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τον ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ, την ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, τις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ που πλήττει κυρίως τους νέους.
        Εδώ και επτά χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και την κοινωνική ζωή της χώρας.
           Με την επικοινωνία καλά να κρατεί και τον κόσμο της εργασίας ωστόσο, να συνεχίζει να υποφέρει, να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες του, η Συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ, αυτές τις ημέρες, σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα.
       Με τη νέα φορολογική επιδρομή, τη δραματική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά, με κυρία αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας, ισοπεδώνοντας έτσι ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις, κατακτήσεις που δεν χαρίστηκαν αλλά αποκτήθηκαν με θυσίες και αγώνες.
        Η 1η ΜΑΗ του 2017, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμέτωπους με  μια κυβερνητική  πολιτική που δυστυχώς συνεχίζει:
ü Την Υποχρηματοδότηση  των Νοσοκομείων, τους ελλιπείς και συνεχώς μειούμενους προϋπολογισμούς, την ιδιωτικοποίηση τμημάτων και υπηρεσιών και όχι μόνον.
ü     Την Υποστελέχωση των μονάδων Υγείας από Προσωπικό και Ιατρούς.
ü Τις Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Νοσοκομείων Τμημάτων και Υπηρεσιών, μειώσεις κλινών και Οργανικών θέσεων, όπως προδιαγράφεται στο σχετικό σχέδιο νόμου.
μια  κυβερνητική πολιτική πού έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας που δυστυχώς υποβαθμίζονται.
           Η 1η ΜΑΗ του 2017, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, - που παρά την ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΜΑΣ στο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ 7όροφο ΚΤΙΡΙΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ, να συνεχίζουμε να  λειτουργούμε με  κτιριακά και χωροταξικά προβλήματα, με εκκρεμή τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, με ελλιπέστατο προϋπολογισμό και με πάρα πολλές ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών - αγωνιζόμενους:
Ø για να Υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
Ø για να Περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά αγαθά, με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και βεβαίως την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.       
Ø για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις  πολιτικές που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ το ΕΣΥ και ΒΛΑΠΤΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ.
      Η  ΦΕΤΙΝΗ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  μας  βρίσκει  να  Α Γ Ω Ν Ι ZOM Α Σ Τ Ε 
Ø ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, που δυστυχώς προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όνομα της  μνημονιακής κατεύθυνσης και εντολής.
Ø  Για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΤΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και βεβαίως ΑΥΞΗΣΗ των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, για να αποκτήσουμε επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών και όχι μόνον.
Ø   Για Κατάργηση των Αντεργατικών και Αντιασφαλιστικών μέτρων.
Ø Για Αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων της Εργασίας.
Ø Για Επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.
Ø Για την Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες  k  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
      Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ–ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ– ΕΝΩΤΙΚΑ

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι Εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό. 
                               Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων
       Όλοι k΄ όλες λοιπόν την 1η του ΜΑΗ, στις 10:30 το Πρωϊ
                 στην  Απεργιακή Συγκέντρωση των  Συνδικάτων 
  στη Πλ. Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

                               Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: