Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

«ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» : Δεύτερος ισχυρός πόλος περίθαλψης


«ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» : Δεύτερος ισχυρός πόλος περίθαλψης          Κέρδισε το στοίχημα η διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα» σε ό,τι αφορά τον χρόνο μεταστέγασης των κλινικών του νοσοκομείου στο πολυώροφο ανακατασκευασμένο κτίριο. Το σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση των κλινικών του 409 και απομένει πλέον η μεταφορά των πνευμονολογικών κλινικών του Νοσημάτων Θώρακος.
        Με εξαίρεση ορισμένες παραφωνίες, με το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της μεταφοράς των κλινικών -διότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν σταμάτησε ούτε για μία ώρα-, η Πάτρα απέκτησε ένα δεύτερο ισχυρό πόλο περίθαλψης άρτια οργανωμένο. Μετά από περίπου 9 χρόνια ο «Αγ. Ανδρέας» αποκτά την προ σεισμού δυναμικότητά του και μάλιστα σε άριστες συνθήκες κτιριακές, καθώς και τεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Ο Θ. ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ
        «Το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο να αποδώσει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε όσους τις έχουν ανάγκη. Απομένει η μεταφορά της νοσηλευτικής μονάδας Νοσημάτων Θώρακος, η οποία προετοιμάζεται για μετά το Πάσχα» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Σερεμέτης.   Με τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ο κ. Σερεμέτης πέτυχε να ολοκληρωθεί το έργο της μετεγκατάστασης χωρίς προβλήματα, με ασφάλεια και στον μικρότερο δυνατό χρόνο.        Υπενθυμίζουμε ότι η παραλαβή του κτιρίου έγινε στις 22 Φεβρουαρίου και στις 7 Απριλίου ολοκληρώθηκε και η μεταφορά των κλινικών οι οποίες στεγάζονταν στο 409.
Το σύνολο του προσωπικού του 409, που έκανε υπομονή όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες του υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, απολαμβάνει πλέον τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πολυώροφου κτιρίου αλλά και της νέας πτέρυγας. Κατάσταση η οποία προφανώς αναβαθμίζει και διευκολύνει το επιστημονικό του έργο.
Ερωτηθείς από την «Π» ο κ. Σερεμέτης για ύπαρξη τυχόν λειτουργικών ή άλλων προβλημάτων, απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Ολα κινήθηκαν ομαλά. Βέβαια, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Είμαστε εδώ κι όπου προκύπτει ζήτημα θα παρεμβαίνουμε» και πρόσθεσε:
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
«Εγινε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου. Χρειάζονται ακόμα αρκετές παρεμβάσεις και βελτιώσεις που θα διευκολύνουν το έργο όσων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον χώρο αυτό, οι οποίες και θα δρομολογηθούν άμεσα».
Καταλήγοντας δε, επαναφέρει το θέμα της χρήσης του κτιρίου. Προ ημερών ο κ. Σερεμέτης μέσω της «Π» είχε ζητήσει από τους πολίτες-χρήστες του χώρου να το «υιοθετήσουν» και να το φροντίζουν όπως το σπίτι τους, για να διατηρηθούν καθαροί όλοι οι χώροι.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
Από την έντυπη έκδοση της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: