Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ για το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο: Μεγάλη η πολύχρονη προσφορά του παρότι αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα

ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μεγάλη η πολύχρονη προσφορά του, παρότι αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα
Λόγω των ελλείψεων ειδικοτήτων γιατρών θα κινδυνεύσουν παιδιά

Άμεσα θα πρέπει να εκδοθεί πόρισμα για το θάνατο του 8χρονου κοριτσιού
       Ασφαλώς και θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του 8χρονου κοριτσιού με ιατροδικαστική έκθεση και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες όπου υπάρχουν. Το πόρισμα πρέπει να εκδοθεί άμεσα για να μην επικρέμονται κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση με απόλυτο σεβασμό στους γονείς του τραγικού κοριτσιού και του προσωπικού του Νοσοκομείου, που δίνει τη ζωή του σε αντίξοες συνθήκες και σώζει παιδιά που κινδυνεύουν, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
      Ελπίζουμε σήμερα να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα και να μην έχουμε τα ίδια της Ζακύνθου, δηλαδή να περάσουν τέσσερεις μήνες και να μην γνωρίζουμε από τι πέθανε το κοριτσάκι. Το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Παιδιατρικό Νοσοκομείο εξυπηρετεί τα παιδιά του πληθυσμού αναφοράς της 6ης ΥΠΕ (Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, νησιά Ιονίου. Από την Καλαμάτα μέχρι τα Ιωάννινα, την μεγαλύτερη σε έκταση ΥΠΕ της χώρας). Και όμως αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ένα μικρό περιφερειακό Νοσοκομείο σε χρηματοδότηση και στελέχωση.
      Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει παιδιά από μίας ημέρας έως 16 ετών και στηρίζει το σύνολο των Μονάδων Νεογνών και των Παιδιατρικών κλινικών των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ. Το έτος 2016 προσήλθαν στα επείγοντα 60.000 παιδιά. Έγιναν 6.000 εισαγωγές και 1.700 χειρουργεία. Όλα τα χειρουργικά περιστατικά παιδιών της 6ης ΥΠΕ αντιμετωπίζονται στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο (ορθοπεδικά, παιδοχειρουργικά, παιδοουρολογικά και παιδο-ΩΡΛ).
     Είναι το μόνο Νοσοκομείο στην 6η ΥΠΕ που διαθέτει Παιδοχειρουργική Κλινική. Παιδοχειρουργική Κλινική δεν διαθέτει καν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ΡΙΟΥ.
      Επίσης πραγματοποιήθηκαν 140.000 μικροβιολογικές εξετάσεις και 32.000 ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις. Διαθέτει 98 ανεπτυγμένες κλίνες, πάντα γεμάτες και τώρα αναπτύσσει παιδοψυχιατρική κλινική. Ταυτόχρονα, στην εποπτεία του είναι το ΚΕΦΥΑ Πάτρας που περιθάλπει παιδιά με αναπηρία και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για παιδοψυχιατρικές παθήσεις και όμως παρότι ουσιαστικά τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στη λειτουργία του, η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σαν το φτωχό συγγενή του συστήματος. Λαμβάνει χαμηλή χρηματοδότηση αντίστοιχη με τα μικρά περιφερειακά Νοσοκομεία της 6η ΥΠΕ. Γι’ αυτό και κατά καιρούς υπάρχει έλλειψη υλικών και αναπτύσσεται σε ένα παλαιό κτίριο.
       Υπάρχει μεγάλη έλλειψη χώρων με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η μελέτη για επέκταση του Νοσοκομείου με νέα πτέρυγα μένει στα χαρτιά. Τραγικές είναι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών. Δεν διαθέτει κανέναν παιδοκαρδιολόγο.
       Πως είναι δυνατόν ένα Παιδιατρικό Περιφερειακό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά, που κάνει το σύνολο των παιδοχειρουργικών επεμβάσεων, να λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς να διαθέτει παιδοκαρδιολόγο;
     Δεν διαθέτει κανέναν παιδοοφθαλμίατρο και τα μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ σκουριάζουν εδώ και αρκετό καιρό, τώρα περιμένουν έναν επικουρικό.
       Τα παιδιά για τις απαραίτητες εξετάσεις του σχολείου τους, αναγκάζονται να πηγαίνουν και να τα σκάνε σε ιδιώτες ιατρούς.
      Δεν διαθέτει κανέναν παιδοογκολόγο γι’ αυτό και δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες και οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής.
Δεν διαθέτει κανέναν παιδοδοντίατρο.
     Και σε άλλες ειδικότητες ιατρών η κάλυψη γίνεται περιστασιακά με επικουρικούς γιατρούς, που λόγω της φύσης του Νοσοκομείου, μέχρι να προσαρμοστούν λήγει η σύμβασή τους.
Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό όπως επίσης υπάρχουν ελλείψεις και στο νοσηλευτικό προσωπικό.
     Δυστυχώς ένα Νοσοκομείο, που χρειάστηκε να το επισκεφτούν σχεδόν όλες οι οικογένειες με άρρωστα παιδιά της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, καταρρέει. Η κάλυψη σε γιατρούς είναι κάτω του ορίου ασφαλείας.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ
      Θα εκκινήσει στις 10πμ από το ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ. Με ΠΟΡΕΙΑ θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, θα φτάσει στη λίμνη, θα επιβιβασθεί σε καραβάκια και θα καταλήξει στο νησάκι Ιωαννίνων στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.
Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν
Το ΕΣΥ – το ΕΚΑΒ – την ΠΡΟΝΟΙΑ
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: