Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ένας κύκλος έκλεισε-Συγκινητικά τα μηνύματα από γιατρούς και προσωπικό του "409"

      Ολοκληρώθηκε η μετακόμιση των Κλινικών του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου Πατρών «409», από το κτίριο Μαραγκοπούλου στο νέο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο συγκρότημα του Μαρούδα Με συγκινητικά λόγια και μηνύματα, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αναχώρσαν από το κτίριο που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί τριάντα ολόκληρα χρόνια.
      Αναμνήσεις μιας ζωής πέρασαν σαν κινηματογραφική ταινία από τη σκέψη τους την τελευταία μέρα παρουσίας τους στο κτίριο. Τα μηνύματα που αποτύπωσαν στους τοίχους, καταδεικνύουν πως δεν δέθηκαν μόνον με τους ανθρώπους αλλά και με το κτίριο, καθώς εκεί πέρασαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, καταθέτοντας όχι μόνον τις υπηρεσίες τους αλλά και την ψυχή τους.
       Οι φωτογραφίες από το «409», που έχουν αποτυπωθεί στο ιστολόγιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, λίγο πριν την οριστική μεταφορά των Κλινικών και πριν μπει «λουκέτο» στο κτίριο, είναι άκρως συγκινητικές.
«Εδώ ζήσαμε τα καλύτερά μας χρόνια, εδώ ζήσαμε χαρές και αγωνίες, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του χειρουργείου», έγραψε στον τοίχο του χειρουργείου ο γιατρός Π. Κολλιάς και οι συνεργάτες του του ανταπάντησαν «Και εμείς σας ευχαριστούμε. Σας αγαπάμε!».
Σε άλλο μήνυμά τους, οι εργαζόμενοι έγραψαν στους τοίχους του «409» το οποίο πλέον αποτελεί παρελθόν! «30χρόνια και... Μια ζωή εδώ μέσα, κατάθεση ψυχής...», ενώ η προϊσταμένη ανέγραψε: «Ενας κύκλος αγάπης έκλεισε στο «409». Ανοίγει ένας μεγαλύτερος στο καινούργιο μας «σπίτι». Προχωράμε όλοι και πάλι μαζί»!
Ένας κύκλος έκλεισε-Συγκινητικά τα μηνύματα από γιατρούς και προσωπικό του "409"Ετσι, αποχαιρέτησαν γιατροί και προσωπικό του 409, το Νοσοκομείο που μετά από 30 χρόνια λειτουργίας μεταφέρεται στους ενιαίους χώρους του κεντρικού μας κτιρίου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους. Οι συνθήκες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ήταν πάρα πολύ δύσκολες, σ’ ένα κτίριο με προβλήματα, αλλά ήσαν όλοι μαζί ενωμένοι και με κατάθεση ψυχής προσέφεραν στους ασθενείς τους το καλύτερο δυνατό. Αυτό, θα συνεχίζουν, να πράττουν και από το νέο κτίριο του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», στους σύγχρονους χώρους, συνεχίζοντας να υπηρετούν τον άρρωστο και την κοινωνία...
Μετά το Πάσχα, θα μεταφερθούν και οι κλινικές του Νοσημάτων Θώρακος στο κεντρικό κτίριο, προκειμένου να πάψει το Νοσοκομείο να είναι «σκορποχώρι» και να μπορέσει να καταστεί στην πράξη ο δεύτερος σημαντικός πόλος υγείας στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.
Αναδημοσίευση από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: