Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τι κάνουμε με το 409;

       Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αξιοποίηση του εξοπλισμού του (μαγειρεία, κλιματισμός κ.ά.) και η τεχνική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη θα καθορίσει το επόμενο βήμα για την αξιοποίησή του.
     Η εκκένωση του 409 μετά τη μεταφορά των κλινικών του «Αγ. Ανδρέα» στο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου αφήνει μεν πίσω ένα κτίριο αρκετών τετραγωνικών άδειο, αλλά η βελτίωση της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται απαιτεί τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού.
      Το πρώτο βήμα που έκανε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να αναθέσει σε εταιρεία τη φύλαξή του προκειμένου να μην λεηλατηθεί ο εξοπλισμός του. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Π» ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης έχει ξεκινήσει μία τεχνική μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή του και να κοστολογηθούν οι απαιτούμενες επισκευές προκειμένου να καταστεί χρηστικό.
      «Το κτίριο αυτό ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το 1982 είχε παραχωρηθεί η χρήση του στον «Αγ. Ανδρέα». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθεί στο υπουργείο και εν συνεχεία εφόσον διαπιστώσουμε, από το αποτέλεσμα της τεχνικής μελέτης, ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εμείς θα το ζητήσουμε από το υπουργείο, ώστε να παραχωρηθεί η χρήση του στην 6η υγειονομική Περιφέρεια» εξηγεί ο κ. Κωστακιώτης.
      Η διοίκηση της 6ης ΥΠε εφόσον εγκριθεί το κόστος της ανακαίνισής του, σχεδιάζει στον ισόγειο χώρο του να στεγάσει την τοπική μονάδα υγείας που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
      Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, την ερχόμενη Τρίτη, όπως μας ανέφερε ο κ. Κωστακιώτης, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί η αξιοποίησή του.
      Ως προς τα σώματα κλιματισμού, έχουν ήδη υπάρξει αιτήματα από τον «Αγ. Ανδρέα», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.
      Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των μαγειρείων, έχει καταθέσει αίτημα ο Δήμος Πατρέων να του παραχωρηθεί, προκειμένου να τον εγκαταστήσει σε δικό του χώρο με σκοπό να παρασκευάζει φαγητό για τα συσσίτια και για τις παιδικές κατασκηνώσεις.
      Πέραν αυτών, υπάρχουν και ορισμένα ιατρικά μηχανήματα για τη χρήση των οποίων, όπως μας είπε ο κ. Κωστακιώτης, έχουν γίνει ορισμένες σκέψεις, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της Τρίτης.
      «Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουμε το κτίριο αυτό έτσι. Θα αξιοποιηθεί όλος του ο εξοπλισμός και παράλληλα, εφόσον η τεχνική μελέτη μάς δείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να στεγάσουμε εκεί τις δομές που θέλουμε, θα το πράξουμε άμεσα» καταλήγει ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: