Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Νοσοκομείο Γενικό, γενικώς και αορίστως;

      Αν και η μετονομασία του νοσοκομείου της πόλης από Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» σε «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών» έγινε σχεδόν προ διετίας με την αλλαγή του οργανισμού του και τη διασύνδεση με το Νοσημάτων Θώρακος, οι πολίτες φαίνεται να μην το έχουν συνειδητοποιήσει.
       Κι αυτό οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι η χρήση του ονόματος «Αγ. Ανδρέας» συνεχίζεται από το σύνολο των εργαζομένων και των πολιτών. Μόνον στα υπηρεσιακά έγγραφα, στην ταμπέλα και σε επίπεδο υπουργείου Υγείας δεν γίνεται η χρήση του ονόματος «Αγ. Ανδρέας».
        Ωστόσο η αφαίρεση του ονόματος με το οποίο είναι γνωστό στην πόλη προκάλεσε αλλά και προκαλεί αντιδράσεις. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανοιχτή επιστολή συμπολίτη μας Λάμπρου Κοτρώτσου μέσω της «Π».
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
      Αξιότιμοι κ.κ. δικαστικοί λειτουργοί: Επισκεφθείς πρόσφατα στο Νοσοκομείο (που όπως το είχαμε συνηθίσει) «Αγιος Ανδρέας» διά πρόβλημα υγείας μου διαπίστωσα ότι από την επιγραφή που προϋπήρχε Περιφ. Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» διέγραψαν το όνομα «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». Αυτή η ενέργεια μου δημιούργησε μεγάλη απορία και έκπληξη, διότι η πράξη αυτή δεν στρέφεται εναντίον ενός τυχαίου Ανθρώπου, αλλά εναντίον ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, έχει καθαρά κατά τη γνώμη μου ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ χαρακτήρα.
       Αξιότιμοι κ.κ. δικαστικοί λειτουργοί: Εις την θέσιν την οποία ευρισκόσαστε έχετε ορκισθεί εις το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ) ένα από τα τρία αυτά ονόματα είναι ο Υιός - ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ο οποίος και επέλεξε ως πρώτον Μαθητήν του και Απόστολον τον Αγιον Ανδρέα και ο οποίος μνημονεύεται εις όλην την Γην όπου δε και υπάρχει ορθόδοξος Χριστιανική Πίστη.
       Πέραν δε αυτού αλλά και ημείς ως Πατρινοί θα έπρεπε να έχομεν ιδιαίτερη χαρά διότι η κεφαλή του Αποστόλου Ανδρέα ευρίσκεται εις τον περίλαμπρον Ιερόν Ναόν Αγίου Ανδρέα Πατρών. Ως εκ τούτου σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες να γραφτεί πάλι το όνομα του Αγίου Ανδρέα στο Νοσοκομείο Πατρών όπου προϋπήρχε και να ζητήσετε εξηγήσεις με ποιο δικαίωμα το είχαν αφαιρέσει και να καταλογίσετε βαρύτατες ευθύνες σε αυτούς όπου ευθύνονται.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ!
Και σε αυτήν στηριζόμεθα
Μεθ' Υπολήψεως
Λάμπρος Κοτρώτσος
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: