Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΡΕΩΣΕ 110 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 60 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ. ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΗΛΗΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΚΟΣΤΟΣ 110 ΕΥΡΩ.

        Συνάδελφος λόγω της κατάστασης που επικρατούσε  στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την πανδημία αναγκάσθηκε και πήγε τη μητέρα της  9/1/2021 για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος υγείας σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Της είπαν ότι για να  συνοδεύει εντός της κλινικής  τη μητέρα της θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο για κορωνοιο. Της έγινε μοριακό τεστ και πλήρωσε 110 ευρώ παρά τη διατίμηση που προβλέπει κόστος 60 ευρώ.                Ανεξέλεγκτος ιδιωτικός τομέας υγείας.  Έτσι δεν παρακολουθείται ο ιός στη κοινότητα. Δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται το τεστ. Ούτε καν τηρείται η διατίμηση. Χρεώνουν όσο θέλουν. 

ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΗΜΕΡΑ.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΥΡΙΟ.
     Σήμερα εξυπηρετούνται  48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηληκιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους  και περίμεναν  ώρες μέσα στο κρύο.
     Άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου και μετά περίμεναν ένας πάνω στον άλλον. Παρά τις υποδείξεις δεν τηρούσαν αποστάσεις. Ένας παθολόγος γιατρός υπηρετεί στο νοσοκομείο για  450 νοσηλευόμενους ασθενείς και για να κάνει τα  εμβόλια.   Το πρωί  εξέταζε έκτακτο περιστατικό και καθυστέρησε.
    Τι φταίνε οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται έτσι. Αύριο  υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο ηλικιωμένων  και δεν υπάρχει  παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της Υ.Πε ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν.  Δεν έχουν τέτοια εμπειρία. Πώς θα αντιμετωπίσουν  επιπλοκή. Δεν υπάρχει κάλυψη από  παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο.
     Αύριο  η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Θέσαμε το ζήτημα  και καμία λύση.  Οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο φοβούνται διασπορά του κορωνοϊού. Τις βόλτες του κόσμου στις πλατείες τις καταδικάζουν  με το συνωστισμό. Ελάτε να δείτε στο Δρομοκαΐτειο τι γίνεται.  Φωνάζουμε αλλά τίποτα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. 

                                                  Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: