Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΚΌΛΛΗΣΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ......ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. ......ΕΟΔΥ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΖΩΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ- ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΣΗΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ. .

          Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νόσησε 35χρονος γιατρός από κορωνοιο, με έντονα συμπτώματα 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με τη πρώτη δόση του εμβολίου. Μεγάλη προσοχή όλων όσων εμβολιάστηκαν  καθότι αποδεικνύεται ότι δεν κτίζεται  ανοσία με τη πρώτη δόση του εμβολίου.

ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ  Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
                                                             ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ.
      Με βάσει το σχεδιασμό από την περασμένη εβδομάδα θα έπρεπε να έχουν   γίνει οι εμβολιασμοί του προσωπικού  και των περιθαλπόμενων στις προνοιακές μονάδες από 65 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα. 
      Πρώτη πρωταιρεότητα θα έπρεπε να είναι ο εμβολιασμός περιθαλπόμενων και προσωπικού των προνοιακών μονάδων καθότι είναι βαρύ το τίμημα  του κορωνοιου που πληρώσαμε.
       Και όμως ακόμη δεν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Εμβολιάζονται άτομα που είχαν σειρά  μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στη πρόνοια.
       Οι προνοιακές μονάδες είναι έτοιμες για τους εμβολιασμούς. Τα εμβολιαστικά κέντρα του εοδυ δεν έχουν συσταθεί ή  κάνουν αλλού εμβολιασμούς  που δεν έχουν πρωτεραιοποίηση.
           ΕΟΔΥ   ΕΔΩΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ  
                               ΣΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.
     Ανήκουστο αυτό που συνέβει στη προνοιακή μονάδα Αγιάσο Λέσβου με τον εοδυ που ευτυχώς δεν κόστισε ζωές περιθαλπόμενων. 8/1 προήλθαν  συνεργεία του εοδυ  στη μονάδα για τακτικό μοριακό έλεγχο σε προσωπικό και περιθαλπόμενους. Έγιναν πάνω από 100 τεστ. Μετά τρείς ημέρες 11/1 ειδοποιήθηκε η Μονάδα ότι όλα τα τεστ είναι αρνητικά.  Την επόμενη ημέρα το απόγευμα 12/1 τους ενημερώνουν   από τον  εοδυ ότι έκαναν λάθος και  ότι 3 περιθαλπόμενοι και 5 άτομα του προσωπικού είναι θετικοί στο κορωνοιο. Ευτυχώς οι περιθαλπόμενοι απομονώθηκαν στη μονάδα και δεν πήγαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Θα είχαν κολλήσει στη κλινική κορωνοιου  του νοσοκομείου σίγουρα κορωνοιο με κίνδυνο της ζωής τους. Επικράτησε αναστάτωση και συναγερμός.
       Ειδοποιήθηκαν πολιτική προστασία, αστυνομία  και ο εοδυ για την ιχνηλάτηση των επαφών των 8 θετικών κρουσμάτων και απομόνωση.
      Στις 14/1  ξαναπήγαν συνεργεία του εοδυ στη προνοιακή μονάδα υπέβαλαν σε νέο μοριακό τεστ προσωπικό και περιθαλπόμενους. 16/1  ειδοποιήθηκαν   απο τον εοδυ στη μονάδα ότι είναι όλα τα τεστ αρνητικά. Τι έγινε στον εοδυ. Πως μπέρδεψαν τα τεστ. Πως θα βρουν σε ποιόν  ανήκουν  τα  θετικά  τεστ. Το νησί βρίσκεται σε αυστηρό λοκνταουν. 
          Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται. 
                                               Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: