Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.. ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥ ΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

       Η διασπορά  του κορωνοϊού σε νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες  τις τελευταίες ημέρες πρέπει να προβληματίσει  ώστε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνουν και τα περιστατικά  πιά κορωνοιου που εισάγονται έχουν βαριά συμπτώματα. Παρ ότι στις κλινικές υπάρχει σχετική πίεση αυξάνουν τα περιστατικά των ΜΕΘ.
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γεννηματάς που χθές εισήγαγε 10 περιστατικά κορωνοϊού και από τη κλινική χρειάσθηκε να διασωληνωθούν τρείς ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ. Έμεινε μόνο  1 κενή κλίνη ΜΕΘ. Η πίεση  εξακολουθεί να υπάρχει   στο Θριάσιο  με βαριά περιστατικά στο όριο της διασωλήνωσης Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου  έχουν μόνο  1 κενή κλίνη. Στις  ΜΕΘ του Ευαγγελισμού  και Σωτηρία   τα περιστατικά  εμφανίζουν αυξητικές τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον Ευαγγελισμό που οι κενές κλίνες ΜΕΘ   είναι μόνο  4. Μεγάλη προσοχή.
    Στα Νοσοκομεία Άγιος Ανδρέας Πατρών  και  στον Ερυθρό Σταυρό  υπάρχει διασπορά του ιού η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από συνοδούς. Σε μη αυτοεξυπηρετούμενους νοσηλευόμενους  ασθενείς επιτρέπεται το επισκεπτήριο. 
     Το υγειονομικό πρωτόκολλο  δεν προβλέπει ότι οι συνοδοί  που  εισέρχονται στα νοσοκομεία  θα πρέπει να κάνουν ή να  επιδεικνύουν  αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Επίσης δεν γίνονται τεστ κορωνοϊού σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται  στα νοσοκομεία παρά μόνο σε όσους θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.  Σε κάποια δεν γίνεται καν θερμομέτρηση.
      Στο Δρομοκαΐτειο τα κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς έγιναν δύο σήμερα   Το νοσηλευτικό τμήμα είναι σε καραντίνα και η ιχνηλάτηση  προσωπικού και ασθενών συνεχίζεται. Το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς με βάσει τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥΥ εξακολουθεί να εργάζεται  και δεν τέθηκε  σε καραντίνα. Γίνονται τεστ αλλά τις πρώτες ημέρες ξεγελάνε.   Η συνέχιση λειτουργίας των   εμβολιαστικών κέντρων των νοσοκομείων για πολίτες είναι επικίνδυνο για τη  διασπορά του ιού. Μπαινοβγαίνουν εκατοντάδες άτομα που δεν έχουν ελεγχθεί για κορωνοϊό. Από τη προνοιακή μονάδα  στο ΜΑΡΟΥΣΙ πάνω από 30 περιθαλπόμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς.  Μόνο στο Νοσοκομείο  Αμαλία Φλέμινγκ  νοσηλεύονται 18  περιθαλπόμενοι. Μάλιστα  λέγεται από τους συναδέλφους ότι πάσχουν από το μεταλλαγμένο ιό.
     Εάν αυξηθούν τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο ιό στα νοσοκομεία  που δεν θα διαγνωσθούν εξ αρχής  θα υπάρξει αύξηση της διασποράς. Θα πρέπει να  φροντίσουν να αυξηθούν τα τεστ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 12 Ασθενείς  στις  14  Κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 10 Ασθενείς στις 11 Κλίνες.
ΣΩΤΗΡΙΑ. 52 Ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ. 1 ασθενής στις 4 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ. 3 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 28 ασθενείς στις 32 κλίνες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 5 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ. 16 ασθενείς στις 23 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ. 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ 138. ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ 198. ΚΕΝΕΣ 60.
      Είναι ελάχιστες με δεδομένο ότι η διακίνηση των ασθενών στις ΜΕΘ δεν είναι εύκολη και τα περιστατικά αυξάνουν. Μην ξαναζήσουμε καταστάσεις Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός καθυστερεί.
                                Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: