Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ.

     Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την ταλαιπωρία που υφίστανται τα ηλικιωμένα άτομα  για να εμβολιασθούν στα νοσοκομεία.
        Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν από το σπίτι τους μέχρι το νοσοκομείο  για να κάνουν το εμβόλιο είναι  πολύ μεγάλες. 
       Επειδή δεν λειτουργούν  τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη ειδικά  τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου που είναι σχετικά κοντά στο τόπο κατοικίας πρέπει να διανύσουν  50 με 100 χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου της περιοχής. Και μάλιστα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 
    Επικοινωνούν μαζί μας συγγενείς που βρίσκονται σε  αδιέξοδο.   Συγγενείς απευθύνονται στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας της περιοχής να τους διαθέσουν ασθενοφόρο για τη μεταφορά  των  ηλικιωμένων αλλά κάτι τέτοιο είναι  αδύνατον  και εξ άλλου δεν  προβλέπεται. Πολλοί πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα. Άλλοι δεν προσέρχονται για να εμβολιασθούν  και κάθε ημέρα  κινδυνεύουν να χαθούν δόσεις εμβολίων. 
       Τα  εμβολιαστικά κέντρα  ειδοποιούν τελευταία στιγμή   μη εγκεκριμένα άτομα  να κάνουν το εμβόλιο  για να μην πετάξουν δόσεις εμβολίων. Εδώ θα πρέπει να είναι σε αναμονή και να ειδοποιούνται να εμβολιασθούν υγειονομικοί που το ξανασκέφτηκαν και επιθυμούν, εκπαιδευτικοί, Αστυνομικοί  και άλλοι με βάσει την πρωτεραιοποίηση. 
                                                     Μιχ. Γιαννάκος. Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: