Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΕ 22 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ 45ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΟΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΜΕΘ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

         Δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος των συναδέλφων που χάνουν τη  ζωή τους  στον υγειονομικό πόλεμο από τον εχθρό (αόρατος αλλά αναμενόμενος) δεν έχει τέλος.
     Άλλοι δύο συνάδελφοι  από Θεσσαλία κατέληξαν  σε ΜΕΘ κορωνοϊού  ανεβάζοντας το τραγικό απολογισμό σε 22.
       Δυστυχώς οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στα μέρη που διεξήχθησαν οι σφοδρότερες μάχες του υγειονομικού πολέμου.
  Ο 21ος συνάδελφος που έχασε τη μάχη για τη ζωή  σπό κορωνοϊό  είναι ο 61χρονος Γενικός Χειρουργός και διευθυντής  του κέντρου υγείας αστικού τύπου της πόλης της Λάρισσας. Νοσηλεύτηκε από 7 Δεκεμβρίου στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας πρώτα σε κλινική και επί πολλές ημέρες στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Κατέληξε πριν 4 ημέρες.
  - Ο 22ος Συνάδελφος  που έχασε τη ζωή του από  κορωνοϊό είναι ο 56χρονος Διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Νοσηλεύτηκε πρώτα σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Καρδίτσας. Επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε και επειδή η ΜΕΘ του νοσοκομείου ήταν γεμάτη  διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του  Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Λάρισας. Πήγαινε καλύτερα αποσωληνώθηκε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και χθες κατέληξε.
  Συλλυπητήρια  και για τους δύο στους οικείους και τους συναδέλφους μας στη Λάρισα και τη Καρδίτσα.
       Για εμάς θα ζουν πάντα. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε ανταλλάγματα. Δεν διεκδικούμε να στήσει η πολιτεία  ανδριάντες στις πλατείες,  στους ήρωες υγειονομικούς θύματα πολέμου.  Ούτε να ονομάσουν οδούς με το όνομά τους  προς τιμή τους.
      Όμως έχουμε το δικαίωμα 
να διεκδικούμε εργατικό ατύχημα το θάνατό τους,  την ένταξή  μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όχι άλλα δάκρυα, συμπάθεια  και  χειροκροτήματα, χωρίς ανάληψη ευθύνης και υποχρεώσεων.
    Να γνωστοποιήσουμε  επίσης  και τον άδικο χαμό του 45χρονου  συναδέλφου μας Γενικού Γιατρού  του νοσοκομείου Βόλου από βαρύ εγκεφαλικό που πέθανε χθές στη
ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Εργαζόταν στα ΤΕΠ και το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου του Βόλου. Έπαθε εγκεφαλικό μετά από εφημερία και ενώ είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό από τον οποίο είχε νοσήσει.  Διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο δεν υπήρχε κλίνη  γενικής ΜΕΘ. Διασωληνώθηκε την Παρασκευή. Κενή κλίνη γενικής ΜΕΘ δεν υπήρχε  σε κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας  να διακομισθεί.   Μετατράπηκαν σχεδόν όλες  σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Έτσι διακομίσθηκε σε ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στη Λάρισα. Δυστυχώς κατέληξε. Η οδύσσεια  των  αδικοχαμένων  συναδέλφων για να βρουν κλίνη ΜΕΘ δείχνει ότι οι αντοχές του συστήματος  ξεπεράστηκαν.
       Ο θάνατος του συναδέλφου από εγκεφαλικό δεν μπορεί  να αποκλειστεί ότι δεν έχει σχέση με την εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών. 
       Συλλυπητήρια στην οικογένεια  και του εκλιπόντος συναδέλφου από το νοσοκομείο του Βόλου και τους  υπηρετούντες εκεί συναδέλφους.  
                                                       Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: