Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Κι άλλα κρούσματα στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" που έφθασαν τα 48 - Ανησυχεί η αλυσίδα μετάδοσης

       Δε λέει να κοπάσει η ανησυχία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" για τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα.
     Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό για ακόμη ένα κρούσμα σε υγειονομικό υπάλληλο - συγκεκριμένα σε νοσηλευτή - αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε μέλη του προσωπικού στα 46.
     Όπως πληροφορείται το tempo24, το βράδυ της Πέμπτης ακόμη δύο νοσηλεύτριες ενημερώθηκαν ότι είναι θετικές στον κορονοϊό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν.
Πλέον, 48 υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό.
Ντόμινο κρουσμάτων
   Ο αριθμός τρομάζει, αφού είναι εμφανές ότι ακόμη και τώρα, παρά τα μέτρα, η αλυσίδα της μετάδοσης δεν έχει ανακοπεί.
     Αυτό που τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη πιο πολύ ο αγώνας των συναδέλφων τους, που μένουν στην υπηρεσία και πρέπει να ανταποκριθούν στις συνθήκες.
Ακόμη, προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον τα κρούσματα δεν εντοπίζονται μόνο σε προσωπικό της Α' Παθολογικής Κλινικής, αλλά και της Β', δηλαδή στις 2 κλινικές με τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών του νοσοκομείου.
Διασπορά και εκτός νοσοκομείου
     Οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Εκτός από τους ίδιους, ανησυχούν και οι οικογένειές τους, αφού επιστρέφοντας στο σπίτι έρχονται σε επαφή με τους συζύγους, τα παιδιά και τους γονείς τους.
     Μάλιστα, στην περίπτωση μιας νοσηλεύτριας έπεσε και η οικογένειά της "θύμα" του ιού, αφού εκτός από την ίδια, θετικοί εντοπίστηκαν ο σύζυγος και το παιδί τους.
Φόβοι για μεταλλαγμένο στέλεχος
    Από την πρώτη στιγμή η μη ανακοπή της μετάδοσης ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού σήμανε πολλαπλούς συναγερμούς.
    Παρά τα μέτρα ο ιός έβρισκε πεδίο διασποράς, "χτυπώντας" καθημερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, αυτό ανησύχησε τους ειδικούς που πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό.
     Για τον λόγο αυτό τα δείγματα από τα τεστ όσων εντοπίστηκαν θετικοί εστάλησαν για ειδικό γονιδιακό έλεγχο στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τη μετάλλαξη και όχι για το αρχικό στέλεχος.
     Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή, ωστόσο η αγωνία των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών, είναι κάτι παραπάνω από έντονη.
Αναδημοσίευση από tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια: