Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

       Άλλη μία  προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι εμφανίζει μαζικά πάνω από 50  κρούσματα περιθαλπόμενων και προσωπικού.
     Πολλοί περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Μάλιστα έγινε ο εμβολιασμός των εργαζόμενων και περιθαλπόμενων στην εν λόγω μονάδα  αλλά ο ιός ήδη είχε εισχωρήσει στη μονάδα και  είχαν  προσβληθεί αρκετοί. Έκαναν εμβόλιο ενώ ο ιός μπορεί να βρισκόταν στο στάδιο της επώασης.
      Η  μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες  και στοιχίζει ζωές περιθαλπόμενων προκύπτει από την  μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι θα έπρεπε να κάνουν τεστ κορωνοϊού  μία φορά την εβδομάδα.
       Το τεστ δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Τα διαγνωστικά κέντρα βρήκαν παράθυρο για να ξεφεύγουν από τη διατίμηση. Κάνουν μοριακό τεστ  ταχείας ανίχνευσης και χρεώνουν όσο θέλουν. Εχουμε τιμολόγια  με χρέωση 110 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν το κόστος. Οι εργαζόμενοι είναι αδύνατον με τους μισθούς που λαμβάνουν. Ο ΕΟΔΥΥ  είναι άφαντος που είχε  δεσμευθεί  για την διενέργεια τακτικών  προληπτικών τεστ.
    Ο ΕΟΔΥΥ δηλώνει τώρα αδυναμία να πραγματοποιεί  προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές Κινητές Ομάδες Υγείας  μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα και εμβολιάζουν τους περιθαλπλομενους και εργαζόμενους των προνοιακών μονάδων. 
      Είναι μείζον το ζήτημα, χάνονται  άνθρωποι και η ανοσία αργεί.
                                                               Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: