Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΑΤΤΙΚΗ. 52 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. 30 ΕΠΙ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

    Στο κεντρο υγείας Ναυπάκτου, γιατρός καρδιολόγος που κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο, εμφάνισε συμπτώματα. Την Πέμπτη έκανε μοριακό τεστ και την Παρασκευή βρέθηκε  θετικός στο κορωνοϊό. Είχε εμβολιασθεί από τους πρώτους και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Υπάρχει ανησυχία καθ ότι κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο.
       Παρ ότι έγινε γνωστό  από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι είναι θετικός ο γιατρός,  το κεντρο υγείας  συνέχισε να κάνει εμβολιασμούς.
      Συνέχισαν τη Παρασκευή το  απόγευμα να κάνουν εμβολιασμούς χωρίς απολύμανση παρά τα αντίθετα που  προβλέπει το  υγειονομικό πρωτόκολλο.
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗ.
   Πήραν απόφαση να καταργήσουν την καθημερινή εφημερία του ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ για ορθοπεδικά περιστατικά. Εξυπηρετεί ατυχήματα  των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για  εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω  κορωνοϊού.
      ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ εφημέρευε χθές και  έκανε 65 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Ανέπτυξε  και υπάρχουν αυτή τη στιγμή  50 ράντζα  με γενικά περιστατικά.
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ.
     Παρά τις πρόχειρες και αυτοσχέδιες ΜΕΘ που λειτούργησαν  σε χειρουργικές αίθουσες, σε δωμάτια κλινικών με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστο ανεκπαίδευτο προσωπικό, έχουμε και σήμερα 52 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ.
       Τραγικό είναι ότι 30 εξ αυτών  των διασωληνωμένων ασθενών έχουν πολλές  ημέρες  εκτός ΜΕΘ και  δεν έρχεται η σειρά τους για να απορροφηθούν. Προφανώς 
δεν πληρούν τα κριτήρια έναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 6, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 4, ΕΛΠΙΣ. 4 σε αυτοσχέδια μαφ σε θάλαμο κλινικής, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 9 σε λίστα αναμονής, ΤΖΑΝΕΙΟ. 4, ΘΡΙΑΣΙΟ 2, ΝΙΚΑΙΑ 15, ΛΑΙΚΟ 2, ΕΡΥΘΡΟΣ. 6
      ΣΥΝΟΛΟ   ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΩΝ  ΕΚΤΟΣ  ΜΕΘ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  52.               .
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
       Αρχίζει να θυμίζει ΝΟΕΜΒΡΙΟ. Χθές εφημέρευε το νοσοκομείο  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού  και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 35 διασωληνωμένα περιστατικά. Είμαστε στα πρόθυρα ημερών Νοεμβρίου  με επιλογές  περιστατικών  για ΜΕΘ. Νοσηλεύει 150 περιστατικά κορωνοϊού και στη κορύφωση του δευτέρου κύματος ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΊΟ  το ίδιο νοσοκομείο νοσήλευε 200 περιστατικά κορωνοϊού. 
                                             Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: