Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η ΠΟΕΔΗΝ με παρέμβασή της στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου Δόμνα, ζητά την μετατροπή συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου των υπαλλήλων των Προνοιακών Μονάδων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ

ΑΘΗΝΑ 9/04/2021        ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4339Α                                                  κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

                                        ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Μετατροπή συμβάσεων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ των υπαλλήλων των Προνοιακών Μονάδων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ

Κυρία Υφυπουργέ,
      Στις Προνοιακές Μονάδες υπηρετούν Συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε όλες τις ειδικότητες. Υπηρετούν για μακρό χρονικό διάστημα χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ωρου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
      Τα κενά σε προσωπικό στις Προνοιακές Μονάδες είναι πάνω των 3000. Ως εκ τούτω η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι επιβεβλημένη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των Προνοιακών Μονάδων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.
      Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης θα δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά στις Προνοιακές Μονάδες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές περιθαλπόμενων.
   Το προσωπικό αυτό εργάζεται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκε, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου όπως και των άλλων Συμβασιούχων εργαζομένων στις Προνοιακές Μονάδες.

                                                    Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: