Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ στην Υ.Πε.

                    20 ΝΟΕΜΒΡΗ  2014
5ωρη  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:00 - 15:00
 Με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 στην ΠΥΛΗ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
                  και στις 12:30 στην 6η Υ.Πε.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
           Χωρίς καμιά αμφιβολία όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Εργαζόμενοι σ' αυτά αντιμετωπίζoυν πληθώρα προβλημάτων, προβλήματα πού κυρίως έχουν να κάνουν με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και όχι μόνον.
          Προβλήματα που αγγίζουν και αφορούν και τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, γι αυτό και η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΕΜΠΤΗΣ 20/11/14, όπου η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:00-15:00 για τα Νοσοκομεία της περιοχής μας και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:30 στην 6η Υ.Πε.
       Αυτά τα προβλήματα αγγίζουν και μάλιστα πολύ ΕΝΤΟΝΑ και το δικό μας Νοσοκομείο, το οποίο επιπροσθέτως αντιμετωπίζει και τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ του προβλήματα, τα οποία θέλουν ΣΥΧΝΗ και ΔΙΑΡΚΗ παρακολούθηση, λόγο της επικίνδυνης στασιμότητας στην οποία ήδη βρίσκονται.
      Οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ παίρνουν εκρηκτικές και επικίνδυνες διαστάσεις, δεδομένου ότι από τους πάλαι ποτέ 1300 Εργαζόμενους έχουμε μείνει μόνον 680 και δυστυχώς με προοπτική περαιτέρω μεγάλων μειώσεων.
         Οι ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ μας, που πολλάκις καταβάλλονται κουτσουρεμένες, με τις νέες περικοπές, ύψους 7000 €, καθιστούν δύσκολη την καταβολή του Νοέμβρη και αδύνατη τον Δεκέμβρη.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτών των προβλημάτων, που σημειωτέον δεν είναι και τα μόνα, που καθημερινά ταλαιπωρούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, όπως η απλήρωτη εργασία στις αργίες και τα νυκτερινά, τα κτιριακά, η καταπίεση, η τρομοκρατία και οι διώξεις, η αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες κλπ άλλα εργασιακά καθημερινά προβλήματα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ από ένα Δ.Σ, όσο δυναμικό και δραστήριο κι αν είναι αυτό.
        ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
         η ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ των Συναδέλφων ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις συνήθεις δικαιολογίες, ¨δεν μπορούσα - είχα δουλειά¨ κλπ, και ας ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τόσο στην προαναφερόμενη κινητοποίηση, όσο και στις όποιες άλλες ακολουθήσουν στη πορεία, αλλά και στις όποιες άλλες δράσεις του Σωματείου μας.
       Αξίζει να αφιερώσουμε κάποιες ώρες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Όποιος λοιπόν επιλέγει την ΑΠΟΧΗ, σημαίνει ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ με όλα αυτά τα διαδραματιζόμενα, οπότε εξυπακούεται ότι ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ και την ευθύνη για τα συμβαίνοντα στον χώρο του, με την μη καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών, με την εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω των ελλείψεων σε Προσωπικό και όχι μόνον.
                                      Για ΟΛΑ ΑΥΤΑ λοιπόν
ΟΛΟΙ, ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ–ΡΕΠΑΤΖΗΔΕΣ–ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΙ, την ΠΕΜΠΤΗ 20/11/14 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
  • Τόσο στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στις ώρες 10:00-15:00,
  • Όσο και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:30 στην 6η Υ.Πε.
  • Και βεβαίως στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 στην ΠΥΛΗ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Επαρκή  Στελέχωση και Χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας της 6ης Υ.Πε και όχι μόνον, συνεπώς και του Νοσοκομείου μας, όπου οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ παίρνουν ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
- ΕΞOΦΛΗΣΗ των δεδουλευμένων  ΑΡΓΙΩΝ και ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ (Δεκέμβρης 2011 και Μάρτης 2012). Άμεσα ΚΑΛΥΨΗ των πρόσφατων περικοπών και όχι μόνον, που δεν διασφαλίζουν την πληρωμή του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη του 2014.
- Ανάκληση όλων των ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ που έχουν ΑΣΚΗΘΕΙ σε Υπηρεσιακά  και Συνδικαλιστικά Στελέχη.
- Ολοκλήρωση των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, χωρίς ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και ΕΜΠΟΔΙΑ.     
Με δεδομένο ότι
τα προαναφερόμενα προβλήματα ΑΓΓΙΖΟΥΝ και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ                                 
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ
    να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  Σ΄ ΑΥΤΕΣ τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
        Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: