Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Eπιστολή για τις ΑΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε.

ΠΡΟΣ: - Υπουργό Υγείας Κον Μάκη Βορίδη.                        Αριθμ. Πρωτ:...........214.
           - Αν. Υπουργό Υγείας Κον Λεωνίδα Γρηγοράκο                Πάτρα………...27.10.14.
             - Υπουργό Δικαιοσύνης Κον Αθανασίου Χαραλ.
           - Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.
           - kον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.
           - Κον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
           - ΑΔΕΔΥ
            - ΠΟΕΔΗΝ
Αξιότιμοι Κύριοι  
         Επανερχόμενοι ακόμη μια φορά και μάλιστα μετά από σχετικές αποφάσεις της ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ του χώρου της Υγείας της περιοχής μας, σας υπενθυμίζουμε κάποιες από τις πάρα πολλές προκλητικότατες αναρμόδιες ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε, του Κου Λεπίδα.
        Παρεμβάσεις που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους Εργαζόμενους και στις Υπηρεσίες ευθύνης της 6ης Υ.Πε. Προβλήματα αρκετά συχνά και μάλιστα πέρα και έξω από τις αρμοδιότητές και τις δικαιοδοσίες του συγκεκριμένου Νομικού Συμβούλου, παρεμβάσεις και προβλήματα που έχουν εξοργίσει Διοικήσεις - Νομικούς Συμβούλους και Εργαζόμενους Νοσοκομείων αλλά και τους Εργαζόμενους στις κεντρικές υπηρεσίες της 6ης Υ.Πε.
        Παρακάτω σας παραθέτουμε μέρος αυτών των παρεμβάσεων, όπως αυτές κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στην σύσκεψη των Σωματείων των Νοσοκομείων της περιοχής μας, όπως προαναφέρουμε, παρουσία εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ που ασχολήθηκε σχετικά στο Γενικό της Συμβούλιο, όπου πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για σχετικές πρωτοβουλίες, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με ζητήματα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΠΕΙΛΩΝ, ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΑΝΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΩΞΕΩΝ, που γίνονται ενάντια στούς Εργαζόμενους και τούς Συνδικαλιστές και όχι μόνον και για τις οποίες μπορούμε να σας στείλουμε και τα σχετικά πολυσέλιδα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας.
      • Κατ΄ αρχήν τις κατά παράβαση των διατάξεων του 1264/82, παρεμβάσεις του, στην άσκηση της Συνδικαλιστικής μας δράσης, παρεμβάσεις που βάζουν εμπόδια στις Συνδικαλιστικές μας ελευθερίες:
  •  Τόσο με την αναφορά-παρέμβαση του μέσω εξωδίκου, κατά όλων των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, για αποφάσεις του οργάνου μας, ποινικοποιώντας έτσι την Συνδικαλιστική μας δράση και την λειτουργία του Συμβουλίου μας.-
    Όσο και με τις δύο πολυσέλιδες αναφορές του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, για μια σειρά από ζητήματα, που άπτονται καθαρά και αποκλειστικά συνδικαλιστικές του δράσεις.
  • Αλλά και κατά της Προέδρου των Εργαζόμενων της 6ης Υ.Πε, την οποία προκλητικότατα απείλησε, για τις Συνδικαλιστικές δράσεις και κινήσεις, με την ανοχή της Υποδιοικήτριας της 6ης Υ.Πε, για την οποία απορούμε γιατί είναι ακόμη στην Υ.Πε αφού έχει λήξει προ πολλού η σύμβασή της.
  • Καθώς επίσης και κατά της ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, την οποία σέρνει στα Δικαστήρια για Συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και δράσεις, ποινικοποιώντας έτσι την διεκδίκηση της πληρωμής των εφημεριών τους, με αγωγή που εκδικάζεται τον Μάρτη του 2015.
  • και βεβαίως ακόμη και κατά των Συνδικαλιστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, για την άσκηση των Συνδικαλιστικών τους καθηκόντων.
      • Την εκφοβιστική και απειλητική του παρέμβαση, σε Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όχι μόνον, που εφάρμοζαν αποφάσεις των Συνδικαλιστικών μας οργάνων, στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες του Υπηρεσιακού της 6ης Υ.Πε.
      • Την προκλητική του παρέμβαση και συμπεριφορά, την υβριστική του επίθεση ενάντια σε Συνδικαλιστές, κατά την διάρκεια Απεργιακής Κινητοποίησης έξω από την 6η Υ.Πε, τον Νοέμβριο του 2013, όπου χάριν των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την προκλητικότατη στάση του.
      • Τις πάμπολλες προκλητικές φραστικές επιθέσεις και απειλές, αλλά και προσπάθεια χειροδικίας ενάντια σε Εργαζόμενους της 6ης Υ.Πε. (Ξηρού, Σταυρακίδου κλπ).
      • Την Εμπλοκή του στην δικαστική διένεξη Ε.Ν.Ε και Συνδικαλιστών του ΠΠΝΡΙΟΥ, υπερασπιζόμενος αν και Νομικός Σύμβουλος της Υ.Πε την Ε.Ν.Ε, στην οποία Νομικός Σύμβουλος είναι Συγγενικό του Πρόσωπο και Συνεργάτης του Γραφείου του.
      • Τις ΑΓΩΓΕΣ ενάντια σε όσους τον αμφισβητούν ή του εναντιώνονται, όπως στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε και την Υπάλληλο που τον μήνυσε για την επίθεση του ενάντια της, αγωγές που εκδικάζονται τον Απρίλιο του 2015.
      • Εμπλοκή στην δικαστική διαμάχη του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ κατά Ιατρών για ψευδείς βεβαιώσεις, εναντιώμενος στην Δικηγόρο εκπρόσωπο του Καραμανδανείου, Κα Σπυροπούλου, όπως τον καταγγέλλει και η ίδια με σχετική πολυσέλιδη αναφορά της, προς όλους σας και η οποία αγνοήθηκε.
      • Εμπλοκή, αν και Νομικός Σύμβουλος της Υ.Πε, ως ενάγων υπερασπιζόμενος Ασθενή, ενάντια στο Νοσοκομείο του ΠΠΝΡΙΟΥ, που δεν είναι και η μοναδική.
      • Παρέμβαση ακόμη και στα τοπικά Μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσω εξωδίκου, για να μην αναφέρουν και να μην γράφουν τίποτε σχετικό με αυτόν, απειλώντας τους με σχετικές μηνύσεις και αγωγές.
        Για όλα αυτά που δεν είναι και τα μόνα και που δεν ξέρουμε που μπορούν να μας οδηγήσουν αν αφεθούν στην τύχη τους, ζητήσαμε από τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης Υ.Πε, που γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις προαναφερόμενες καταγγελίες και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πέρα από την ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του, την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συγκεκριμένου Νομικού Συμβούλου από την 6η Υ.Πε, κάτι που θα ζητήσουμε και από όλους εσάς, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τις Εισαγγελικές Αρχές, όπου θα απευθυνθούμε και όχι μόνον, βάσει των αποφάσεων που πάρθηκαν στην προαναφερόμενη Σύσκεψη των φορέων.
         Σας γνωρίζουμε παράλληλα ότι για όσο διάστημα θα υφίστανται όλες οι προαναφερόμενες δράσεις του συγκεκριμένου αυτού κυρίου, που δεν είναι και οι μόνες, εμείς δεν θα τον αναγνωρίζουμε και δεν θα τον αποδεχόμαστε ως Νομικό Σύμβουλο σε μια τέτοια Υπηρεσία, όπου ο ρόλος του και οι δικαιοδοσίες του είναι άλλες. Είναι να γνωμοδοτεί και να παρέχει τις νομικές του συμβουλές και υπηρεσίες όταν του ζητείται από τον Διοικητή της Υ.Πε όπου υπάγεται, όπως χαρακτηριστικά αποδέχθηκε και ανέφερε και ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Κος Στακιάς, που πρόσφατα επισκεφθήκαμε σχετικά, όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: