Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση - ξενάγηση ΣΗΜΕΡΑ στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του Νοσοκομείου μας

         Με αφορμή -για πρώτη χρονιά φέτος- του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομικής σε διεθνές επίπεδο που είναι η 5η Νοεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής-Πανελλήνια Ένωση Παθολογοανατόμων απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει από κοντά τους γιατρούς που βρίσκονται πίσω από το μικροσκόπιο, να μάθει τι κάνουν και να δει ότι βλέπουν.
         Η Παθολογική Ανατομική είναι η επιστήμη που βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων της σύγχρονης ιατρικής. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των διαγνώσεων σε ένα νοσοκομείο γίνονται με την καθοριστική συμβολή του Παθολογοανατόμου. Την εποχή των στοχευμένων θεραπειών, ο ρόλος του Παθολογοανατόμου στην αντιμετώπιση των νεοπλασιών αναδεικνύεται σε πρωταρχικό.
        Το προσωπικό του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» έχει την χαρά να προσκαλέσει το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσει από κοντά τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό του, στις 5 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 14 το μεσημέρι.
           Το κοινό θα μπορεί να ξεναγηθεί στο χώρο του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου και να δει μακροσκοπικές και μικροσκοπικές εικόνες ενώ το επιστημονικό προσωπικό θα λύσει τυχόν απορίες και ερωτήματα του κόσμου.
            Την πρόσκληση απευθύνει η Συντονίστρια Διευθύντρια Μαρία Ζηνόζη-Ρεπαντή ενώ την όλη εκδήλωση δημοσιοποίησε στα Μέσα ενημέρωσης ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: