Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκουν το Νοσοκομείο σε “μαυρα” χάλια


         Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται πλέον το Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Αυτή ήταν η διαπίστωση, για μία ακόμη φορά, κλιμακίου εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο, είδε την κατάσταση, συμμετείχε στη συνέλευση των εργαζομένων και άκουσε τις απεγνωσμένες πλέον εκκλήσεις τους για άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και χρηματοδότηση.
Το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, ως «κερκόπορτα» απολύσεων, η σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων και το κράτος φόβου που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές ότι θέλει να περάσει η κυβέρνηση για να αποδυναμώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ήταν τα κύρια θέματα της συζήτησης με τους τελευταίους.
Τραγική υποστελέχωση
Οι ελλείψεις το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα Νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. «Οφείλω να πω ότι είδα ένα Νοσοκομείο με εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά δυστυχώς, χωρίς εργαζόμενους», λέει ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πετρόπουλος που μετείχε στο κλιμάκιο. «Η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δηλαδή την υποχρηματοδότηση και ιδιαιτέρως την υποστελέχωση. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που, κυριολεκτικά δεν δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί το Νοσοκομείο όπως πρέπει, όπως του αξίζει και όπως το θέλουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: