Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στην αναμονή για το πολυώροφο.

         Στην αναμονή παραμένει το πολυώροφο κτίριο του «Αγ. Ανδρέα». Τα σφυριά και τρυπάνια σίγησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρά τις συσκέψεις, συναντήσεις, ερωτήσεις στη Βουλή και τις υπουργικές υποσχέσεις για άμεση απεμπλοκή της χρηματοδότησης του έργου, μέχρι χθες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ.
Ο ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
        Κίνδυνο, τον οποίο έχει αντιληφθεί ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος με καθημερινές επικοινωνίες με τα συναρμόδια υπουργεία ασκεί πιέσεις για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Οπως μας ανέφερε ο ίδιος, χθες το πρωί έκανε νέο κύκλο επικοινωνιών, προκειμένου να ενημερωθεί για την αιτία της μη έναρξης των εργασιών. «Πιέζω καθημερινά, διότι γνωρίζω τι σημαίνει για την Πάτρα το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Αυτός είναι και ο λόγος της καθημερινής επικοινωνίας και πίεσης προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη» μας ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
      Υπενθυμίζουμε ότι πέρασαν δύο εβδομάδες από τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα της πατρινής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον κ. Κατσιφάρα, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο τελευταίος είχε υποσχεθεί την άμεση διευθέτηση του θέματος. Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, Ηρακλή Δρούλια, με τον ανάδοχο του έργου.
       Ακολούθως, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε, απαντώντας σε ερώτηση του αχαιού βουλευτή Νίκου Τσούκαλη για άμεση εκταμίευση 3 εκατομμυρίων ευρώ.
        Οι πληροφορίες αναφέρουν, αλλά και ο κ. Κατσιφάρας έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Κωνσταντινόπουλο χθες, ότι τα χρήματα υπάρχουν και το θέμα έχει κολλήσει σε μία υπογραφή.
ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ
         Η ουσία είναι ότι για περισσότερους από δύο μήνες το εργοτάξιο έχει σιγήσει και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απειλητικά για την τύχη του έργου, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, που κλείνει το ΕΣΠΑ. Οπως εξήγησε στα κυβερνητικά στελέχη ο κ. Κατσιφάρας, επειδή δεν είναι έργο-γέφυρα (να μπορέσει δηλαδή να περάσει σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αν δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν απορροφηθεί τα 15.500.000 ευρώ τότε θα κληθεί η πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ, νυν Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, που είναι ο φορέας υλοποίησης, να επιστρέψει τα χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φυσικά η Πάτρα να χάσει ένα σημαντικό πυλώνα υγείας.
 "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ"  ρεπορτάζ της Μαρίνας Ριζογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: