Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικάντικη ανακατανομή κονδυλίων Πρόσθετων Αμοιβών στην 6η ΥΠε.

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ                                  ΑΘΗΝΑ 03/11/201
            2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ            ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3776
ΚΟΙΝ.:    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κύριοι Υπουργοί,
       Επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως και στις συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για τις οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά – αργίες) των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
       Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται αφενός δεδουλευμένα αρκετών μηνών παρελθόντων ετών και η διευθέτησή τους απαιτεί νομοθετική ρύθμιση (αντίστοιχη έγινε για το εξάμηνο 1/10/2012 έως 31/03/2013 με το άρθρο 16 του Ν. 4151/2013).
       Επίσης εφέτος σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι εργαζόμενοι πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα έως 50% και πέραν αυτού οφείλονται ολόκληροι μήνες προκειμένου οι Διοικήσεις να προσαρμοστούν στο πετσοκομμένο κονδύλι.
      Για τα εφετινά απαιτείται η συγκέντρωση των εκκρεμοτήτων από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και η επιχορήγησή τους εντός των προσεχών ημερών επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του έτους.
      Πολλά Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ (όπως σε όλες τις ΥΠΕ) πληρώνονται εφέτος με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα εκάστου μήνα. Υπάρχουν Νοσοκομεία που πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές έως 50% (π.χ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Νοσοκομεία Πατρών κ.α.).
      Τη λύση τη βρήκατε με το χειρότερο ρουσφετολογικό, παλαιοκομματικό, πολιτικάντικο τρόπο. Κατόπιν ενεργειών του τοπικού βουλευτή της Άρτας και εν προκειμένω του Υφυπουργού Παιδείας, ανακατανείματε το κονδύλι των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ.
       Αφαιρέσατε κονδύλι από Νοσοκομεία που πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους με οριζόντιες περικοπές και ταυτόχρονα χρωστούν ολόκληρους μήνες και επιχορηγήσατε το Γ.Ν. Άρτας με 107.000€ που επίσης πληρώνονται οι εργαζόμενοι με οριζόντιες περικοπές. Μάλιστα με Δελτίο Τύπου ο πολιτικάντης βουλευτής και νυν Υφυπουργός Παιδείας πανηγυρίζει για την επιτυχία του. Αλλοπρόσαλλη απόφαση για την εξυπηρέτηση του τοπικού βουλευτή. Καταγγέλλουμε τον παλαιοκομματικό τρόπο αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος. Αναμένουμε άμεση διόρθωση με:
1. Ανάκληση της απόφασης
2. Προώθηση Νομοθετικής ρύθμισης για εξόφληση των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών μέσω του προϋπολογισμού των Νοσοκομείων (όπως με το άρθρο 16 του Ν. 4151/2013)
3. Επιπλέον επιχορήγηση στα Νοσοκομεία που διαθέτουν ελλειμματικό εφετινό κονδύλι και αναγκάζονται να πληρώνουν τους εργαζόμενους με οριζόντιες περικοπές των δεδουλευμένων ή οφείλονται ολόκληροι μήνες.
Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: