Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Τσούκαλης:Κοινός στόχος όλων είναι να «ξεμπλοκάρει» το συντομότερο το έργο του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα

        Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, σχετικά με τη διακοπή των εργασιών στο Νοσοκομείο του 'Αγίου Ανδρέα'. Ο κ. Τσούκαλης έχει υποβάλει ερώτημα ήδη από το Σεπτέμβριο προς τον κ. Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, στην οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει παρά μόνον ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
         Σήμερα επανέρχεται με επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και ερωτά πώς είναι δυνατό για ένα έργο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την εργολήπτρια εταιρία πριν ένα χρόνο και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, το Υπουργείο να έχει εγγράψει για το τρέχον έτος πιστώσεις της τάξης των 700.000 ευρώ και μόνο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
          «Ήδη από το καλοκαίρι έχουν σταματήσει οι εργασίες από τον εργολάβο του έργου «Αναβάθμιση Κεντρικού Κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ο Άγιος Ανδρέας" κ.λπ.», το οποίο υπέστη ζημιές από το μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2008. Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε το Σεπτέμβριο, ο ερωτηθείς κ. Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει. Ωστόσο ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παραθέτει, ως απάντηση στην ως άνω ερώτηση, έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, το οποίο αναφέρει για το θέμα τα εξής:
"Ειδικότερα το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ‘ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ’ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» εντάχθηκε στο ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ την 27-9-2011 ενώ η ημερομηνία ανάληψης της πρώτης σύμβασης είναι η 31-10-2013.
Τελικός Δικαιούχος είναι η «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» και ως ημερομηνία λήξης προβλέπεται η 30-10-2015. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτείται μέσω της ΣΑΕ 0919 με φορέα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Οι πιστώσεις του έργου για το τρέχον έτος είναι 700.000 ευρώ για τα οποία έχει γίνει ήδη κατανομή στην Τράπεζα της Ελλάδος ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 373.439 ευρώ
 
       Για ένα έργο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώπου ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την εργολήπτρια εταιρία πριν ένα χρόνο και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει εγγράψει για το τρέχον έτος πιστώσεις της τάξης των 700.000 ευρώ.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-          Γιατί εξακολουθεί να καθυστερεί η διάθεση της πίστωσης που είχε ως συνέπεια τη διακοπή των εργασιών; Πότε πρόκειται να ξεκινήσει και πάλι το έργο;
-          Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και υπολειπόμενων εργασιών, επαρκούν οι πιστώσεις του επόμενου έτους για να ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2015;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: