Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Το Σωματείο μας για την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην 6η Υ.Πε, την 10.11.14.

           Με τα συνθήματα ¨ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ¨, ¨ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ στις ΔΙΩΞΕΙΣ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ¨, ¨ ΈΞΩ ο Λεπίδας από την 6η Υ.ΠΕ¨ κλπ, αρκετά Συνδικαλιστικά στελέχη από την ΑΔΕΔΥ την ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των Νοσοκομείων της 6ης Υ.Πε που έχουν στους χώρους τους φαινόμενα διώξεων και τρομοκρατίας, έδωσαν δυναμικό παρών χθες ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11/14 και ώρα 11 πμ, έξω από τα γραφεία της 6ης Υ.Πε, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, όπου ως γνωστόν συμμετείχε και το Σωματείο μας.
       Στα πλαίσια λοιπόν της προαναφερόμενης κινητοποίησης επιδιώχθηκε και πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, όπου τα παρευρισκόμενα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, έθεσαν στον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, όλα εκείνα τα φαινόμενα, που ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν επί ημερών Κατσίβελλα και που συντηρούνται ακόμη και σήμερα από τα κατάλοιπα της παραδιοίκησης που αυτός είχε στήσει στην 6η Υ.Πε, αλλά και από κάποιες Διοικήσεις Νοσοκομείων και βεβαίως από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για τον οποίο ζητήσαμε την άμεση αποπομπή του από την θέση που κατέχει.
         Ζητήσαμε από την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, που φάνηκε να άγετε και να φέρετε από εξωγενείς παράγοντες, που μάλλον φαίνεται δέσμια του παρελθόντος, ένα παρελθόν που το θυμόμαστε μόνον από τις διώξεις και την ανικανότητά του να Διοικήσει το σύστημα, ΑΜΕΣΑ να δώσει τέλος σε όλες αυτές τις ΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΜΕΣΑ και μάλιστα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να δώσει τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα, που σκοπό και στόχο είχαν και έχουν να κάμψουν την δυναμική μας, στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας, όπου η Υ.Πε παρέμενε και παραμένει θεατής.
         Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο απέναντι στα ζητήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που δυστυχώς καταπατούνται στα όρια ευθύνης της 6ης Υ.Πε, θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.
                              Για το σκοπό αυτό και όχι μόνον
στη ΣΥΣΚΕΨΗ που ακολούθησε αποφασίσαμε την συνέχεια του Αγώνα.
  • Τόσο με σχετική κινητοποίηση, Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στην Υ.Πε όπου θα αναδείξουμε παράλληλα ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προβλήματα που δεν επιλύονται.
  • Όσο και με παράσταση όλων μας στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου θα επιδιώξουμε σχετική ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί τους, όλων μας.
  • αλλά και με την κατάθεση συγκεκριμένων μηνυτήριων αναφορών κατά παντός υπευθύνου, για όλα αυτά τα ζητήματα που προαναφέρουμε.
          ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα. Να σταματήσουν αμέσως τις διώξεις και την τρομοκρατία και να ασχοληθούν επιτέλους με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου της Υγείας, των Νοσοκομείων που παραπαίουν και των Εργαζόμενων σ΄ αυτά. Να ασχοληθούν επιτέλους με την καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους Πολίτες, με την δουλειά και το αντικείμενο, τα ζητήματα για τα οποία τους πληρώνει αδρά ο Ελληνικός Λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: